ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τί είπαν Μητσοτάκης και Δένδιας στη Βουλή για το θέμα Δένδια

Τί είπαν Μητσοτάκης και Δένδιας στη Βουλή για το θέμα Δένδια, Σπύρος Γκουτζάνης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το θέμα Δένδια, το θέμα των σχέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών, ετέθη κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή. Οι διαψεύσεις επιβεβαίωσαν ότι “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”. Παραδόξως, όμως, το ανέδειξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας στην δευτερολογία του, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Αν ψάχνετε εντός της κυβέρνησης διαφωνίες, λυπάμαι, ψάξτε αλλού. Οι σχέσεις μου όχι μόνο είναι απόλυτα αρμονικές, αλλά μπορώ να σας ενημερώσω ότι συντάσσονται απόλυτα».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία. Πάτησε πάνω στην αναφορά του πρωθυπουργού για να σημειώσει πως «δεν υπαινίχθηκα ότι υπάρχει διάσταση, μάλλον σε άλλον απάντησε ο πρωθυπουργός. Ξέρω ότι αν υπάρχει διαφορά για την εξωτερική πολιτική τότε ή ο υπουργός Εξωτερικών θα παραιτηθεί, ή ο πρωθυπουργός θα τον αποπέμψει».

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε πάντως κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πριν την απόφαση για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας, η οποία πάντως ελήφθη σε σύσκεψη που απουσίαζε ο υπουργός Εξωτερικών, δεν επεδίωξε επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς και ενιαία στάση.

Τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών έθιξε όμως εμμέσως και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Διάβασε επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου, μετά την συνάντηση Δένδια-Λαβρόφ, για την περαιτέρω βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων, όταν –όπως ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης– «τα ρωσικά τανκς είχαν αρχίσει να κινούνται στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας».

Η συζήτηση προκάλεσε την παρέμβαση επί προσωπικού του Νίκου Δένδια, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον Μιχάλη Κατρίνη, σημείωσε ότι το ίδιο θα είχε κάνει μετά από την συνάντηση με οποιονδήποτε υπουργό Εξωτερικών. Ρώτησε, μάλιστα, αν τον κατηγορεί ότι δεν προέβλεψε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε κάθε περίπτωση θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι η παρουσία του στην συζήτηση δίπλα στον πρωθυπουργό απαντά στις αιτιάσεις και στα δημοσιεύματα για διάσταση μεταξύ τους και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι