Τι είπε ο Μητσοτάκης στους βουλευτές του

Τι είπε ο Μητσοτάκης στους βουλευτές του
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω τηλεδιάσκεψης μίλησε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και διαμηνύοντας στους βουλευτές του να είναι συγκρατημένοι και να αποφεύγουν τις υπερβολές για την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων αναφορικά με το κορονοϊό. Αναφέρθηκε ακόμα στη σημασία των self-test και στο σημαντικό ρόλο των εμβολιασμών στη μάχη της πανδημίας

Επιπλέον, έκανε λόγο και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνησή του και συγκεκριμένα στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την εργασία, που έχει προκαλέσει και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.  Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί την κόπωση των πολιτών από το κορονοϊό με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων (που ήδη έπραξε) και αργότερα με αυτό της εστίασης (4 Μαΐου), με τρόπο ώστε να μην επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά φαινόμενα.

Ταυτόχρονα, ίσως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικές ομάδας και η κόντρα Καραμανλή-Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά. Έντεκα βουλευτές με δηλώσεις τους κινήθηκαν σε δύο κατευθύνσεις, κατ’ αρχήν στήριξαν τον πρώην πρωθυπουργό και την καραμανλική παρακαταθήκη στα ελληνοτουρκικά και ακολούθως αποδοκίμασαν υπαινικτικά την σημιτική επιρροή στην ηγεσία του κόμματος

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα στην κοινοβουλευτική ομάδα, ότι «βαδίζουμε, όπως όλα δείχνουν, στην τελευταία αλλά και στην πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο. Από τη μία πλευρά έχουμε με το μέρος μας τα εμβόλια, τον καιρό και τα μαζικά τεστ είτε αυτά είναι τα δεκάδες χιλιάδες test του ΕΟΔΥ είτε τα εκατομμύρια self-test στην εκπαίδευση και από Δευτέρα στους χώρους εργασίας. Από την άλλη εχθρός παραμένει η κούραση, όμως, η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση».

Επίσης, πρόσθεσε ότι  «έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση. Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω».

Μεταρρυθμίσεις

Αναφερόμενος στα self-tests ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι «ένα σημαντικό πρόσθετο αμυντικό όπλο δίπλα στα υπόλοιπα, στη μάσκα, στις αποστάσεις, στην ατομική υγιεινή», ενώ χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς ως «ένα σοβαρό προγεφύρωμα προς το τείχος ανοσίας το οποίο χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς». «Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι» ζητώντας «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται».

Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο υπό κατάρτιση εργασιακό νομοσχέδιο. «Η κυβέρνηση με αυτόν το νόμο κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Ανοίγει τα αυτιά της στην αλήθεια και συνομιλεί με τον υπαρκτό κόσμο της εργασίας και όχι με ένα φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν, συνδυάζει τις προοπτικές της ατομικής προκοπής με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προς όφελος όλων. Με λίγα λόγια δίνει τον πρώτο ρόλο στον εργαζόμενο και στην πρόοδο του τόπου».

Πρόκειται, όπως είπε, «για το νέο χάρτη για την εργασία που, ύστερα από σαράντα χρόνια, φέρνει, επιτέλους, και τα ευρωπαϊκά δεδομένα για τον Έλληνα εργαζόμενο, τι προβλέπει, τι προστατεύει, ποιον προστατεύει από καταχρήσεις των εργοδοτών σχετικά με απλήρωτες υπερωρίες ή αδήλωτη εργασία καθώς στην ψηφιακή του κάρτα θα δηλώνει ο ίδιος το πόσο δούλεψε».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι