ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φθορά της ΝΔ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις – Η έκπληξη στη δημοτικότητα των αρχηγών

Φθορά της ΝΔ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις – Η έκπληξη στη δημοτικότητα των αρχηγών

Τί δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Η Μetron Analysis στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega καταγράφει απώλειες για το κυβερνών κόμμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει κέρδη σχεδόν δύο μονάδων. Ο δε Στέφανος Κασσελάκης δεν εμφανίζει ορατή άνοδο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός και στην δημοφιλία του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γκάλοπ, το κυβερνών κόμμα έχασε 5,1 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου μέσα σε έναν μήνα. Το ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν δύο μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η Metron καταγράφει χαμηλά το κόμμα Λοβέρδου, στο 1% στην εκτίμηση ψήφου. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης χάνει και από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοφιλία και εμφανίζεται πλέον τέταρτος, μετά από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η δημοσκόπηση καταγράφει μία σχεδόν απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας στην διαδικασία απόδοσης ευθυνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς το 88% απαντά «όχι» στην ερώτηση αν είναι αποτελεσματικά όσα έχουν γίνει για αυτό από το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα.  Πολύ μεγάλη παραμένει η δυσαρέσκεια για την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, όπως και της ακρίβειας, που παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τους πολίτες.

Η έκπληξη στην δημοσκόπηση της Opinion Poll

Sτη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24 ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ξανά μπροστά από το ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη έκπληξη όμως έρχεται από τον Ανδρέα Λοβέρδο που βρίσκεται στην τρίτη θέση της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ καταγράφει 27,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος με 10,8%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10% και στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση με 8,1%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 7,6% και η Νίκη στο 3,4%. Οι Δημοκράτες στο 2,4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,4%, η Νέα Αριστερά στο 2,2% και οι Σπαρτιάτες στο 2%. Τέλος, το ΜέΡΑ25 καταγράφεται στο 1,5%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου της μέτρησης διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 34,4%
ΣΥΡΙΖΑ 13,4%
ΠΑΣΟΚ 12,5%
Ελληνική Λύση 10,1%
ΚΚΕ 9,4%
Νίκη 4,3%
Δημοκράτες 2,9%
Πλεύση Ελευθερίας 2,9%
Νέα Αριστερά 2,8%
Σπαρτιάτες 2,5%
ΜέΡΑ25 1,9%

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με βραχεία κεφαλή του Δημήτρη Κουτσούμπα με 37,6% έναντι 33,7%. Στην τρίτη θέση καταγράφεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 29,8% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,9%. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγράφει 28,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 27,6%. Ο Στέφανος Κασσελάκης στην 7η θέση με 23,2% και ο Αλέξης Χαρίτσης ακολουθεί με 18,8%. Τις δύο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν ο Δημήτρης Νατσιός με 13,8% και ο Βασίλης Στίγκας με 7,5%. Τέλος, στην ερώτηση «πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε άλλο κόμμα από αυτό που ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές;» το 49% απαντά «πολύ ή αρκετά πιθανό» και το 45,5% «λίγο ή καθόλου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι