ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πως αντέδρασε ο Παππάς στην κατάθεση Καλογρίτσα στην Προανακριτική

Πως αντέδρασε ο Παππάς στην κατάθεση Καλογρίτσα στην Προανακριτική
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, συνεχίστηκε και σήμερα, εμμένοντας στους ισχυρισμούς του για την εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για το στήσιμο τηλεοπτικού σταθμού. Όμως, ο  Παππάς αντέδρασε και  ισχυρίστηκε ότι υπάρχει αλλοίωση των πρακτικών της κατάθεσης.

Ο Καλογρίτσας επανέλαβε, όπως και χθες, ότι η επαφή του με την εταιρεία CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του Παππά. «Με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες (CCC)» φέρεται να είπε ο μάρτυρας για να παραθέσει γραπτή συνομιλία που είχε με τον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον Παππά με το οποίο του ζητούσε οδηγίες.

Eπίσης παρουσίασε γραπτά μηνύματα (sms) που αντάλλασε με τον πρώην υπουργό της Παππά και προσκόμισε και αποδεικτικό υλικό. Ο Καλογρίτσας, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι «επειδή αναχωρώ για Πόρτο Χέλι πρέπει να ξέρω κάποια πράγματα. Οι μέρες πέρασαν και εγγυητική δεν έχει υπάρξει. Αν δεν τα πούμε θα είναι τζίφος το Πόρτο Χέλι». Επίσης, ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους Χούρι – ιδιοκτήτες της CCC– στο Πόρτο Χέλι ήταν παρών και ένας βουλευτής. Δεν αποκάλυψε το όνομα του και είπε ότι δεν ανήκει στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ.  Φέρεται να είπε  ακόμα ότι η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν τόσο στενή ώστε τα μέλη της «ομάδας Παππά» όπως την αποκάλεσε, διεκπεραίωνε τις εργασίες της στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη. Επίσης, φέρεται να κατέθεσε αρκετά μηνύματα που δείχνουν ότι υπήρξε αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των δυο ανδρών.

Ο επιχειρηματίας ανέφερε, ότι «Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το καναλι κι αλλά Μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά,όμως, τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα…»

»Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το καναλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

Παππάς και Προανακριτική

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για αλλοίωση των πρακτικών της κατάθεσης του Καλογρίτσα που έγινε χθες και ζήτησε να ακούσει ο συνήγορός του τα ηχητικά της κατάθεσης, καθώς όπως είπε έχουν αφαιρεθεί ουσιώδεις δηλώσεις και διάλογοι. Υποστηρίζει πως δεν έχει καταγραφεί η ανάκληση της αρχικής κατάθεσης που έκανε ο μάρτυρας, ότι έχει στην κατοχή του και sms με ανταλλαγή μεταξύ τους μηνυμάτων.

  Πάλι κανείς δεν φταίει για το χάλι στο ΟΑΚΑ!

Επίσης, υποστήριξε, ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε το απόσπασμα με την σεξιστική προσβολή στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, από τον  πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κελέτση, ο οποίος  τις είπε ότι «εδώ δεν είμαστε κομμωτήριο». Ο Παππάς φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΥΡΙΖΑ, πως θα εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενος να καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση για αλλοίωση πρακτικών συνεδρίασης.

Ο Καλογρίτσας κατά την χθεσινή εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή, φέρεται να αναφέρθηκε στις στενές φιλικές σχέσεις που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τον «πολυαγαπημένο του φίλο» Νίκο Παππά, όπως τον χαρακτήρισε. Δήλωσε ότι «στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους «νέους». Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππας και κάποια παιδιά».

Στην ερώτηση του Κελέτση «ποια παιδιά;» ο Καλογρίτσας απάντησε: «Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν». Ο Κελέτσης ρώτησε αν ήταν ομαδα  επιχειρηματική;

Χρ. Καλογρίτσας: « Όχι. Ο Παππάς ήταν. Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε: «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού».

Καλογρίτσας και Παππάς

Σε ερώτηση του Σταύρου Κελέτση «Πού τον συναντήσατε»; Χρ. Καλογριτσας: «Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω, να σας δώσω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο Πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Κ. Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία… φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω».

»Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπιστεύα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».

Γραπτά μηνύματα

Σε άλλο σημείο ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να είπε: «Δεν είχα κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό να βρω έργο. Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά. Όταν έφτασε η ώρα και δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού και της οικογένειάς μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα».

Χρ. Καλογρίτσας: «Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου. Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου . Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει – να σταματήσουν τους Άραβες . Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν».

Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό. Εγώ τότε έπρεπε να αποφασίσω. Τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου όμως υπέφεραν. Μήνυσα λοιπόν τους απατεώνες . Δυστυχώς οι προξενητάδες δεν είχαν καταλάβει. «Μούντζες κακές». Για αυτό είμαστε εδώ. Έλεγα ότι οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που στα δικαστήρια στην Ελβετία έστειλαν επιλεγμένα email . Δεν τα έστειλαν όλα. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να απαντήσω . Να δείξω κι εγώ email και sms».

Άραβες και βοσκοτόπι

Να επισημάνουμε ότι η εταιρεία Consolidated Contractors Corporation (CCC) ανήκει στην οικογένεια Χούρι. Ο επιχειρηματίας κινήθηκε δικαστικά κατά της CCC υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να του ζητάει την επιστροφή 3 εκατ. ευρώ για υπεργολαβία που είχε αναλάβει ο όμιλος του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και που ουδέποτε υλοποίησε. Υποστήριξε, ότι του δόθηκαν από την CCC μέσω εικονικής σύμβασης, κατόπιν παρέμβασης του Νίκου Παππά, ώστε να καλυφθεί η εγγυητική επιστολή για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών τον Αύγουστο του 2016.

  Τι μήνυμα έστειλε ο Κωνσταντινόπουλος στον Ανδρουλάκη για ευρωεκλογές

Ο Καλογρίτσας που γεννήθηκε στο Ριζόβουνο Καρδίτσας διατηρούσε στενή φιλία με τον Χαρίλαο Φλωράκη κατά τη δεκατία του 1980. Σπούδασε μηχανικός στην Ιταλία και τη δεκαετία του 1970 και ασχολήθηκε με τα κατασκευαστικά έργα. Η άνοδος στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ του έδωσε την ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι καθώς διατηρούσε στενές σχέσεις με την Αριστερά. Η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες τον έκανε γνωστό για την υπόθεση με τα βοσκοτόπια καθώς υποστήριξε ότι πρόκειται να καλύψει το ποσό για την αγορά της τηλεοπτικής άδειας (52.600.000 ευρώ) μέσω τραπέζης με εγγύηση βοσκοτόπι στην Ιθάκη.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι