ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι μήνυμα έστειλε ο Κωνσταντινόπουλος στον Ανδρουλάκη για ευρωεκλογές

Τι μήνυμα έστειλε ο Κωνσταντινόπουλος στον Ανδρουλάκη για ευρωεκλογές

Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε, παρά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, να καρπωθεί έστω και στοιχειώδη οφέλη  αρχίζει έστω και σιγά-σιγά να προβληματίζει τους βουλευτές και τα στελέχη του Κινήματος, που πλέον θεωρούν ως ιδιαίτερης βαρύτητας τεστ την επίδοση του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. Ενδεικτικά τα όσα είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην τοποθέτηση του χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε κατά κάποιο τρόπο πήχη για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη εν’  όψει των Ευρωεκλογών. Να σημειωθεί δε πως ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε τον κ. Ανδρουλάκη στη μάχη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και είναι από τους βασικούς συνεργάτες του.

Όπως ανέφερε στη τοποθέτηση του το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές και αυτός θα πρέπει να είναι ο στρατηγικός του στόχος, είπε με νόημα.

Τι θα γίνει αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να περάσει έστω και για μιοα ψήφο μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και τρόπο τινά να “αναγορευτεί” Αξιωματική Αντιπολίτευση φαίνεται να συνιστά ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο που πιθανότατα θα ανοίξει την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων της αναμέτρησης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προειδοποίησε ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο» και έθεσε τον στόχο: «Στις ευρωεκλογές πρέπει να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Τόσο με τις πολιτικές του όσο και στα ποσοστά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή αντέξει εκλογικά και παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση, τότε τα ερωτήματα και τα διλήμματα στον χώρο της κεντροαριστεράς θα είναι άλλα» είπε με νόημα, και πρόσθεσε:

«Αν η φθορά της ΝΔ δεν καρπωθεί από το χώρο μας τότε θα συνεχιστεί αυτή η παραδοξότητα, ο πρώτος από τον δεύτερο να έχει διαφορά 20 μονάδων. Τότε πάλι, τα ερωτήματα θα είναι άλλα. Έτσι όλοι μαζί πρέπει να έχουμε έναν κοινό στόχο: Αξιωματική Αντιπολίτευση στις Ευρωεκλογές».

Παράλληλα απαντώντας ευθέως στον Ν. Ανδρουλάκη ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έθεσε ως στόχο τις εθνικές εκλογές, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε πως «η κίνηση να μετατεθεί ο στόχος στις εθνικές, είναι τακτική κίνηση που όμως δεν κινητοποιεί δυνάμεις της παράταξης. Και αυτό το λέω με αφορμή την συνέντευξη του προέδρου. Προσωπικά θα έλεγα ότι δεν χρειαζόταν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι