ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τί θα γίνει επιτέλους με το τουρκικό προξενείο στην Θράκη;

Τί θα γίνει επιτέλους με το τουρκικό προξενείο στην Θράκη; Κωνσταντίνος Κόλμερ
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο μέλλων πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή ότι παρεμβαίνει στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές και προωθεί την υποψηφιότητα εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ροδόπης, Φερχάτ Οζγκιούρ, οποίος τηρεί τις εντολές της Αγκύρας. Η Ροδόπη στέλνει τρεις αντιπροσώπους της στη ελληνική Βουλή.

Οι μουσουλμάνοι στον μοναδικό νομό που “κοκκίνησε” στις πρόσφατες εκλογές (μαζί με τη φυλακή του…Κορυδαλλού) δεν αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της Ροδόπης. Πράγμα που δείχνει τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν διστάζει να γίνει μοχλός της Τουρκίας και να προσεταιρισθεί τον υπόκοσμο της Ελλάδος για εκλογικά κέρδη…

Εν τούτοις, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι το τουρκικό πρακτορείο της Κομοτηνής, αλλά η ελληνική κυβέρνηση που δεν το κλείνει. Για να το καταλάβουμε, ας υποθέσουμε ότι το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινουπόλεως τασσόταν υπέρ υποψηφίου ελληνικής καταγωγής στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και εναντίον του Ερντογάν. Την επομένη ημέρα θα είχε κλείσει με δικαστική απόφαση και ο υποψήφιος θα ήταν φυλακή.

Το τουρκικό προξενείο

Εδώ, το τουρκικό προξενείο διαθέτει 2.000 πράκτορες, για να παρακολουθεί και ελέγχει την μουσουλμανική κοινότητα, σύρει την κυβέρνηση της Ελλάδος στα διεθνή δικαστήρια και ονομάζει μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας “τουρκική”, την οποία διατήρησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με την συνθήκη της Λωζάνης, προς εξισορρόπηση της ελληνικής κοινότητος στην Πόλη και στις νήσους Ίμβρο και Τένεδο, που κάποτε ήσαν 100% ελληνικές. Όμως, η τουρκική κυβέρνηση εξόντωσε την ελληνική κοινότητα της Πόλης με το πογκρόμ του 1955 και μεθόδευσε την εξαφάνιση των Ελλήνων νησιωτών, εγκαθιστώντας καταδίκους του κοινού ποινικού δικαίου στα δύο πρώην ελληνικά νησιά.

Τι νόημα έχει συνεπώς η διατήρηση του τουρκικού προξενείου στην Θράκη; Εάν οι μουσουλμάνοι της αισθάνονται Έλληνες δεν έχουν ανάγκη “προστασίας” από την Τουρκία. Εάν αντιθέτως αποκτούν τουρκική συνείδηση να πάνε στη πατρίδα τους, οπότε δεν θα έχει λόγο να διαμαρτύρεται και ο κ. Μητσοτάκης, διότι ο ελληνικός λαός κατάλαβε επιτέλους τι σημαίνει Αριστερά.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι