Το ανύπαρκτο πτυχίο και ο ΣΥΡΙΖΑ παραίτησαν τον ΥΦΥΠΕΞ Διαματάρη

Σύνταξη SLpress.gr
1516
Το ανύπαρκτο πτυχίο και ο ΣΥΡΙΖΑ παραίτησαν τον ΥΦΥΠΕΞ Διαματάρη, Νεφέλη Λυγερού

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, αποτελεί πλέον παρελθόν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για την ακρίβεια, υποχρεώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου να υποβάλει την παραίτησή του, ενώ βρίσκεται σε αποστολή στην Αυστραλία. Όπως αναμενόταν, η παραίτησή του Αντώνη Διαματάρη έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη δήλωση παραίτησής του, ο Αντώνης Διαματάρης αναφέρει τα εξής: «Ασχολούμαι με τα θέματα της ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού».

Το θέμα είχε προκύψει όταν η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us είχε αποκαλύψει ότι ο υφυπουργός δεν διέθετε μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, όπως είχε αναφέρει στο επίσημο βιογραφικό του. Η ιστοσελίδα, μάλιστα, δημοσίευσε και τα στοιχεία που τεκμηρίωσαν την αποκάλυψή της. Ο ίδιος ο Αντώνης Διαματάρης, άλλωστε, υποχρεώθηκε να το παραδεχθεί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αξιοποίησε τη δημοσιογραφική αποκάλυψη, εκδίδοντας σχετικές καταγγελίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και ειδικό λόγο, αφού η ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" της Νέας Υόρκης, ιδιοκτησίας του Αντώνη Διαματάρη, ήταν σφοδρός πολέμιος της κυβέρνησης Τσίπρα.

Αρχικά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχείρησε να παρακάμψει το πρόβλημα, με το επιχείρημα ότι ο Αντώνης Διαματάρης επελέγη για τη θέση υφυπουργού με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό για την πολύχρονη δραστηριότητα και πείρα του κι όχι για το μεταπτυχιακό του. Προφανώς και το επιχείρημα είναι βάσιμο, αλλά από την άλλη δεν στάθηκε ικανό να σβήσει το ατόπημα του υφυπουργού. Πολύ περισσότερο που η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να μην αφήσει το ζήτημα να εκτονωθεί.

Σήμερα το πρωί, πριν υποβληθεί η παραίτηση, είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην οποία αναφέρεται ότι ο Αντώνης Διαματάρης, σε αντίθεση με όσα έχει γράψει στο επίσημο βιογραφικό του, δεν έχει μεταπτυχιακό, δεν έχει πτυχίο και «παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο Λυκείου». Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα από πού «κρατάει τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;».

Η πρωινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με δημοσιεύματα ότι ο Αντώνης Διαματάρης είναι διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία, αποδείχθηκαν καταλυτικά. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεώρησαν πως δεν μπορούσαν να υφίστανται περισσότερο τη φθορά που προκαλεί αυτή η υπόθεση, επικοινώνησαν με τον υφυπουργό και έτσι δρομολογήθηκε η παραίτησή του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.