ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το χάσαμε το …σκανάρισμα, πατριώτη

Το χάσαμε το ...σκανάρισμα, πατριώτη, slpress
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Προβλήματα φαίνεται πως υπήρξαν με το σκανάρισμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Το επιβεβαίωσε άλλωστε, με το προσωπικό του “πάθημα” και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στο Open, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αποκάλυψε ότι υπήρξε θύμα αποτυχημένου σκαναρίσματος.

Το περιέγραψε ωστόσο ως μία «αστοχία» και κάλεσε τους εργοδότες να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω στο σκανάρισμα, μέχρι να ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα. «Και εγώ είχα αστοχία στο πρώτο σκανάρισμα του πιστοποιητικού. Στο δεύτερο πέρασε κανονικά. Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να περάσει δύο φορές το scan για να το “πιάσει” ή να αλλάξεις κινητό, γιατί σε κάποια κινητά δεν το κάνει. Ή ακόμα να κάνεις μία ανανέωση σελίδας», είπε.

Προσπερνάμε αυτό το περί αλλαγής κινητού, που έτσι κι αλλιώς θυμίζει την γνωστή ιστορία με το “γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι” αυτοί που διαδηλώνουν για το ψωμί, και πάμε στο κάλεσμα του κ. Σκυλακάκη να προσπαθούν οι εργοδότες δύο και τρεις φορές να σκανάρουν το πιστοποιητικό μέχρι αυτό να “περάσει”. Τώρα αν από το κινητό του κ. Σκυλακάκη, που πιθανότατα είναι προηγμένης τεχνολογίας, θέλει δύο προσπάθειες το σκανάρισμα, εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος τι γίνεται παρακάτω.

Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και το ότι δεν έχουν τελειώσει όλοι οι πολίτες το Χάρβαρντ, το Σίτι ή το ΜΙΤ, τότε μάλλον το χάσαμε το …σκανάρισμα πατριώτη, για να παραφράσουμε και μια παλιά διαφήμιση για προϊόντα και υποστηρικτικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων. Τι να κάνει ρε παιδιά πρώτα ο εργοδότης; Να σκανάρει ή να κάνει τη δουλειά του; Και άντε να είναι σχετικός και να μπορεί, πάει καλά. Άμα δεν το έχει; Αν είναι προχωρημένης ηλικίας και δεν τα ξέρει “αυτά τα κόλπα”; Θα χαθεί το μεροκάματο κι αυτός ακόμα θα σκανάρει!

Ο υφυπουργός Γιώργος Γιωργαντάς, πάντως, ανακοίνωσε σε συζήτηση, στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη ΔΕΘ, ότι δρομολογείται ο θεσμός του “ψηφιακού συμπαραστάτη” του πολίτη για τις δυνατότητες και τη χρήση της ηλεκτρονικής πύλης gov.gr , εντός των ΚΕΠ. Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, ύψους 24,8 εκατομμυρίων ευρώ και αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, μέσα από τη σωστή χρήση των υπηρεσιών της πύλης gov.gr. Καλοδεχούμενος ο “ψηφιακός συμπαραστάτης”, αρκεί να μην σκανάρουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι να τον δούμε!

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι