ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tο χειροκρότημα, το μικροατύχημα, τα “σάλια” και η “απειλή”

Tο χειροκρότημα, το μικροατύχημα, τα "σάλια" και η "απειλή", Κόμπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Υποτονικό ήταν το κλίμα στην χθεσινή πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της ΝΔ, παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα. Έκπληξη προκάλεσε το σκηνικό όπου είχε τοποθετηθεί το βήμα του ομιλητή στο κέντρο ενός κύκλου, με αποτέλεσμα οι μισοί σύνεδροι να βλέπουν… την πλάτη του Κυριάκου! Η δε ομιλία του είχε σχεδόν μόνιμη ηχητική υπόκρουση τους κλακαδόρους, που χειροκροτούσαν συνεχώς, ακόμη και σε άσχετες στιγμές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πάντως είπε ότι θα στείλουν τους διοργανωτές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για να μεταφέρουν τεχνογνωσία στη διοργάνωση συνεδρίων! Για να πω την αλήθεια, έχω την αμφιβολία μου εάν το είπε ειρωνικά ή σε μία έκρηξη παραταξιακής υπερβολής, για να το πω όσο πιο κομψά γίνεται.

Πέραν του πρωθυπουργού, κατά γενική ομολογία την παράσταση έκλεψε ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός μάζεψε το χειροκρότημα, αυθόρμητο, κατά την είσοδό του και τις περισσότερες selfie με τους συνέδρους, οι οποίοι στην συνέχεια ανέβαζαν τις φωτογραφίες “με τον πρόεδρο της καρδιάς τους” στα social media. Ο Κώστας Καραμανλής πάντως δεν φάνηκε γενικά ενθουσιασμένος, αλλά και ειδικά με την ομιλία του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος παρέλειψε να τον αναφέρει. Κι όχι τυχαία μάλλον. Δεν έχει ξεχάσει τις ημέρες του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν.

Εντύπωση προκάλεσε στην αρχή η απουσία του Αντώνη Σαμαρά, μέχρι που διευκρινίστηκε αρμοδίως ότι δεν ενέχει κάποιο συμβολισμό, αλλά ήταν γιατί απλά ο πρόεδρος είχε ένα μικρό ατύχημα και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην έναρξη του Συνεδρίου. Θα είναι όμως την Κυριακή που θα κάνει την ομιλία του και ήδη έχει δημιουργηθεί κλίμα ότι θα κλέψει την παράσταση με την αναμενόμενη διαφοροποίησή του κυρίως στα εθνικά.

Όσο για την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προέδρου του Συνεδρίου, εξαντλήθηκε σε ύμνους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σημείο που κάποιοι από τους συνέδρους σχολίαζαν σαρκαστικά: «γεμίσαμε σάλια»! Ο Βαγγέλης πάντως κήρυξε την προεκλογική περίοδο, αν και στην συνέχεια προσπάθησε να μαζέψει την σχετική αναφορά: «Είμαστε σε προεκλογική περίοδο όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές», είπε στην ομιλία του.

Το κλίμα πάντως στους διαδρόμους δεν είναι ενθουσιώδες. Το θέμα που κυριαρχεί στα πηγαδάκια είναι εάν τα μέτρα για τους λογαριασμούς ρεύματος θα σταματήσουν την δημοσκοπική πτώση και αν οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο πριν χάσει την πρωτιά η ΝΔ. Δεν ήταν λίγοι πάντως που εξεπλάγησαν από την δήλωση του Κυριάκου: «δηλώνω παρών στο μέλλον της Ελλάδας». Εκτός από το ότι είναι ασυνήθιστη μία τέτοια αναφορά από έναν πρωθυπουργό, αρκετοί σχολίαζαν ότι «αυτό μοιάζει με απειλή»

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι