ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “άδειασμα” της Γκάγκα – Θα συμβιβαστεί η γιατρός με το υπουργιλίκι;

Το "άδειασμα" της Γκάγκα – Θα συμβιβαστεί η γιατρός με το υπουργιλίκι; Κόμπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Με το καλημέρα άρχισαν οι τριβές ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ασημίνα Γκάγκα και στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έκανε στην σημερινή ενημέρωση, το πρώτο “άδειασμα” στην πνευμολόγο αναπληρώτρια υπουργό, δηλώνοντας ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοικτά.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκάγκα, εκφράζοντας προφανώς την επιστημονική της άποψη κι όχι την κυβερνητική πολιτική, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο «να κλείσουν ξανά τα σχολεία αν υπάρξει μετάδοση». Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, προφανώς δεν έχει ακόμα εγκληματιστεί στο νέο της ρόλο και απάντησε ως γιατρός κι ως υπουργός.

Προφανώς, η Γκάγκα είχε σοβαρούς λόγους να πει αυτό που είπε, αλλά βλέπετε ότι στο Μαξίμου δεν θέλουν να ακούνε πια λέξεις όπως lockdown, κλείσιμο σχολείων και άλλα παρεμφερή. Κατά συνέπεια, η δήλωση της πνευμονολόγου-υπουργού τους χάλασε τη “σούπα” της επιστροφής στην κανονικότητα που τόσο λαχταράνε στα κυβερνητικά γραφεία.

Έτσι, λοιπόν, επιστρατεύτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να τραβήξει το αυτί στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας και να ξεκαθαρίσει ότι στο Μαξίμου δεν θέλουν ούτε να ακούνε τέτοιες “κακές κουβέντες”. Δήλωσε, λοιπόν, ότι «θα ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα και αυτά θα ισχύσουν», προσθέτοντας, όμως, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με την έναρξη, τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης και να κλείσουν με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Με άλλα λόγια, “κορονοϊέ δεν σε φοβόμαστε”!

Επιπλέον,  ο εκπρόσωπος, ενδεχομένως για να προλάβει κι άλλες τέτοιες δηλώσεις, κατέστησε σαφές ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν την 1η Οκτωβρίου παρότι ο εμβολιασμός των φοιτητών δεν κινείται σε υψηλά επίπεδα. Όσο για το ποιος θα ελέγχει τα πανεπιστήμια ο Οικονόμου ανέφερε ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν οι πρυτανικές αρχές που επίσης επιθυμούν να ανοίξουν οι σχολές.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι κατά πόσο μια γιατρός που από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας και μέχρι πριν λίγο ήταν στο “πεδίο μάχης” του νοσοκομείου “Σωτηρία”, μπορεί να συμβιβάζεται με τις πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, όταν, λόγω της επιστημονικής της ιδιότητας και σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της υπουργούς, γνωρίζει πως πρέπει να προστατευθούν οι πολίτες από την πανδημία.

Από τη στιγμή, όμως, που αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού για υπουργοποίησή της, η διαχείριση της παραπάνω αντίφασης είναι δικό της πρόβλημα, το οποίο ίσως κληθεί να λύσει το επόμενο διάστημα, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι τον Οκτώβριο το τέταρτο κύμα θα είναι γεγονός. Για να δούμε, λοιπόν, εάν η αξιοθαύμαστη γιατρός Ασημίνα θα μετατραπεί σε μία υπάκουη υπουργό, ή αντίθετα, εάν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, θα επικρατήσει η γιατρός.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι