Το τελευταίο σαμποτάζ του Κυριάκου

Το τελευταίο σαμποτάζ του Κυριάκου

του Δημήτρη Χρήστου  – 

Οι τελευταίες στιγμές της μετάβασης από το 2017 στο 2018, το τελευταίο έτος της τρίτης μνημονιακής συμφωνίας. Τον Αύγουστο θα κλείσει το πρόγραμμα και η χώρα θα αποκτήσει της σχετική ελευθερία κινήσεων, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη των αναπτυξιακών έργων και  πρωτοβουλιών που έχουν δρομολογηθεί.

Η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας καταγράφετε σε όλους τους δείκτες. Η ανάπτυξη κινείται στο +1,3%, η τουριστική έκρηξη προσφέρει μεγάλες ανάσες, το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου έχει πέσει στο 3,7%, πέτυχε η ανταλλαγή ομολόγων ύψους 25,47 δισ, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα ανέβηκε κατά 19%, 300.000 νέες θέσεις έχουν δημιουργηθεί και σύντομα η χώρα θα βγει, για δεύτερη δοκιμαστική φορά, στις αγορές με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Το μόνο που λείπει σήμερα είναι η εθνική συνεννόηση σε όλες αυτές τις προκαθορισμένες από το συμβόλαιο του μνημονίου προσπάθειες που διευθύνει η κυβέρνηση. Και η διαφορά με την πενταετία 2010-2015 είναι ότι η εκπλήρωση των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρεώσει τους δανειστές να τηρούν και τις δικές τους δεσμεύσεις, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν.

Δυστυχώς, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μαζί το ΚΚΕ και οι αριστερές εξωκοινοβουλευτικές κινήσεις, θέτουν ως πρώτο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα! Το τι θα διαδεχτεί το σημερινό κυβερνητικό σχήμα αν τελικά ανατραπεί για τους επαναστάτες είναι αδιάφορο. Η προσδοκία τους είναι η φαντασιακή κατάληψη της εξουσίας ερήμην της πλειοψηφίας! Τέτοιες αντιλήψεις ευδοκιμούν ειδικά σ’ αυτήν την τόσο ιδιαίτερη χώρα.

Με όραμα την παλινόρθωση

Για τη ΝΔ και το νέο σχήμα των ακολούθων στην ίδια πολιτική γραμμή, στόχος είναι η παλινόρθωσή τους στην εξουσία. Ποντάρουν στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης που θα έχει λησμονήσει τις εγκληματικές ευθύνες τους για την χρεοκοπία της χώρας. Εγκλωβισμένοι στην στρατηγική της “αριστερής παρένθεσης” καταστροφολογούν για τα πάντα, εγκαταλείποντας την υποχρέωση κατάθεσης του δικού τους καλύτερου κυβερνητικού σχεδίσου στις σημερινές, σε μεγάλο βαθμό, καθορισμένες συνθήκες οικονομικής δράσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να πείσουν την πλειονότητα της κοινωνίας. Και σίγουρα δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους διεθνείς οικονομικούς κύκλους που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και θεωρούν ότι πράγματι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στους στόχους της. Η αμετροέπεια της αντιπολίτευσης να παίξει με απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών, προσπεράστηκε χωρίς ζημιές.

Κάτι άλλο πιο σοβαρό έπρεπε να βρεθεί για τη συνέχεια, καθώς στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ έχει φρακάρει γύρω στο 27% με συσπείρωση που ξεπερνά το 90%! Και στην στόχευση να πλήξουν πρόωρα τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο αρχηγός της ΝΔ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, θέτοντας θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Η θέση του είναι πως αν διαφωνήσουν οι ΑΝΕΛ με την όποια πρόταση συμφωνηθεί, θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση. Αν οι ζημιές για τη χώρα και το πολιτικό και οικονομικό κλίμα θα είναι οδυνηρές δεν τον απασχόλησε καθόλου!

Μήνες πριν ωριμάσουν οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, ο Μητσοτάκης επιχειρεί να βάλει μπουρλότο! Είναι τόσο βιαστικός, παθιασμένος και φοβισμένος ότι αν αργήσουν οι εκλογές κινδυνεύει η θέση του στην αρχηγία, που δεν τον σταματάει κανείς από τους εχέφρονες και έμπειρους παράγοντες του κόμματός του. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα εσκαμμένα και κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα που επιχειρεί να στήσει. Αντί να χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, να προκύψει ρήγμα στη ΝΔ και να προκληθεί το πρόωρο τέλος του στην ηγεσία. Όχι αδίκως, αν ληφθεί υπόψη ότι κανείς στο παρελθόν δεν επιχείρησε να σαμποτάρει εθνικής σημασία διαπραγμάτευση τόσο άκαιρα, τόσο επικίνδυνα και τόσο προκλητικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι