ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τσίπρας: Θα κατέβουμε στο γήπεδο όταν θα είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε

Τσίπρας: Θα κατέβουμε στο γήπεδο όταν θα είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε

Το σχέδιο του για την επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης άρχισε να ξεδιπλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Χθες παραβρέθηκε σε συνέλευση ομάδων πρωτοβουλιών για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης στην Θεσσαλονίκη πριν αναχωρήσει για την Κοζάνη όπου θα βρίσκεται σήμερα για την παρουσίαση της “Ιθάκης”. Στην συγκέντρωση που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, τον λόγο είχαν οι πολίτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν νέοι και φοιτητές οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους και για την πορεία της χώρας αλλά και για την αδυναμία της προοδευτικής παράταξης να αποτελέσει εναλλακτική λύση.

Στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι έχουν συγκροτηθεί δεκάδες πρωτοβουλίες σε όλην την χώρα χωρίς κεντρικό συντονισμό κάτι που αντανακλά “την ανάγκη να μην επιτραπεί στο ανήθικο καθεστώς να αυγατίσει τα χρόνια που μας κυβερνά. Αν κάτι μας καλεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες να δράσουμε είναι η κοινή αίσθηση ότι αυτό το καθεστώς αλωνίζει γιατί δεν υπάρχει αντίπαλος, κάτι που συνδέεται με το ότι υπάρχει και αδυναμία στον προοδευτικό χώρο”.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις. Εκτίμησε ότι μπαίνουμε σε πολύ δύσκολη περίοδο και σημείωσε ότι εικόνες που βλέπουμε δεν είναι ταινία αλλά η τρομακτική πραγματικότητα. Οι συνέπειες δεν είναι απλά στην γειτονιά μας, μας ακουμπάνε, ανέφερε, ενώ άσκησε κριτική στην στάση της κυβέρνησης και υπογράμμισε την αναγκαιότητα επιστροφής στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. «Ελλάδα ισχυρή αλλά και σταθερή στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και της ειρήνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η απουσία εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης αποτελεί πρόβλημα για το πολιτικό σύστημα και για την δημοκρατία. Σημείωσε δε πως όταν δεν υπάρχει εναλλακτικός πόλος από την κεντροαριστερά αυξάνεται ο κίνδυνος να αναπτυχθεί ο πόλος από την ακροδεξιά.

Ωστόσο εκτίμησε ότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού κόσμου δεν αποτελεί εναλλακτική, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά δεν μπορούν. Δεν αρκεί η πρόθεση, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι αν προσθέσεις την φθορά με την φθορά πάλι φθορά θα βγει. Με την φθορά όμως δεν αντιμετωπίζεις την διαφορά. Χρειάζεται, είπε, υπέρβαση και πολλαπλασιασμός με την επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης.

Στο ερώτημα “πότε;”, είπε ότι αυτό είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου για να προσθέσει: «θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα, όταν θα έχουμε σχέδιο και ομάδα με εμπειρία και θα κερδίζει στο γήπεδο. Θα ξεκινήσουμε μαζί την προσπάθεια όταν θα είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε». Σημείωσε δε ότι «Στο ραντεβού με την ιστορία δύο πράγματα δεν πρέπει να κάνεις, να πας νωρίτερα και να σε στήσει ή να αργήσεις και να τη στήσεις εσύ. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια μαζί, όλοι και όλες όταν θα είμαστε έτοιμοι για να νικήσουμε και πιστεύω ότι θα είμαστε σύντομα».

Στο άλλο ερώτημα “με ποιους θα ξεκινήσει η προσπάθεια;” απάντησε «Με όλους όσους αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα για ισχυρή πρόταση. Αρκεί να αφήνουν έξω από τις αίθουσες την ιδιοτέλεια τους. Πάθαμε και μάθαμε και από τις νίκες και από τις ήττες».

Σήμερα Σαββάτο ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Κοζάνη που είναι ο επόμενος σταθμός στην παρουσίαση της “Ιθάκη”. Από το πρωί έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τοπικούς φορείς, ενώ στις 7.00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα απευθύνει ομιλία και θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις διεθνείς εξελίξεις, τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

2 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Εδώ ο κόσμος καίγεται, και το …..!

Ειπε…..Ο μιστερ ΟΧΙ που εγινε ΝΑΙ….να σε πω καλη μου λειρατη…
τα καλσον να προσεχεις…τα καλσον 🙂

2
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx