Βαρουφάκης: Ελληνικό watergate

Βαρουφάκης: Ελληνικό watergate
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η πρωθυπουργία σας τελείωσε  είπε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρυφάκης από το Βήμα της Βουλής  κατά την τοποθέτησή του για το θέμα των υποκλοπών. «Ηταν μια φούσκα η πρωθυπουργία κι έσκασε ως φούσκα», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Υποστήριξε επίσης ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση το τηλέφωνό του από το 2015 ενώ διευκρίνισε πως αναφέρεται σε παρακολούθηση από πλευράς της NSA.

«Υπήρχαν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκαναν υποκλοπές», είπε  και παρέπεμψε στον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτη ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες  «παρά μόνο όσους μιλούν με ξένους που ήταν στο στόχαστρο». Το ΜέΡΑ25 είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής αλλά μεταξύ όσων θα ζητήσουμε να διρευνηθούν είναι τι κάνει η ΕΥΠ για να αποτρέπει την NSA, είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Κάθε μνημόνιο ξεπαστρεύει και έναν πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: η αποκαθήλωση είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα.

Μάλιστα αναφερόμενος στα χειροκροτήματα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν «αποχαιρετιστήρια», ήταν το χειροκρότημα που έρχεται από την αποκαθήλωση ενός πρωθυπουργού.

Ο γραμματέας του ΜέΡα25 είπε προσωπικά στον πρωθυπουργό «έχετε οικογενειακή παράδοση, ότι ήταν ο Γρυλλάκης για τον πατέρα σας ήταν για σας ο Δημητριάδης» και πρόσθεσε: «μιλάμε για το ελληνικό watergate, όπως και έγραψε η Washington Post».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι