ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλικοί διάλογοι στο Μέγαρο Μαξίμου…

Βασιλικοί διάλογοι στο Μέγαρο Μαξίμου..., Σπύρος Γκουτζάνης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Βασιλική δόξα φαίνεται ότι ζήλεψε το ελληνικό πρωθυπουργικό ζεύγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη οι οποίοι «υποδέχθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η οποία συνοδευόταν από την αδερφή της Ειρήνη», σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους νοσταλγούς της βασιλείας στην χώρα μας και προβάλλει την ανάπλαση του Τατοίου.

Άλλωστε οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και των Γλυκσβούργων ήταν πάντα καλές, από την εποχή του «unfair», του πατρός Μητσοτάκη. Στην αρχή της συνάντησης ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρουσίασαν τα έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών που εκτίθενται περιοδικά στο Μέγαρο Μαξίμου και περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία για την πορεία της πανδημίας και τη βελτίωση που καταγράφεται.

«Τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου η Βασίλισσα Σοφία είπε: «Πρέπει να πω: σας θαυμάζει ο κόσμος όλος», για να εισπράξει την σεμνή απάντηση του πρωθυπουργού: «Να είστε καλά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Στο Τατόι πήγατε»;

Στη συνέχεια, συζήτησαν για την ανάπλαση που γίνεται στο Τατόϊ και είχαν τον ακόλουθο διάλογο: «Στο Τατόι πήγατε»; (πρωθυπουργός). «Όχι» (βασίλισσα της Ισπανίας). «Θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι, γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε το χώρο» (πρωθυπουργός). «Νομίζω ότι έχουν αλλάξει λίγα μέσα, μετά από τόσα χρόνια τώρα» (βασίλισσα Σοφία).

Ο πρωθυπουργός στο τέλος απάντησε: «Θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι… Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω». Στη συνάντηση συμμετείχαν η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Ισπανός πρέσβης στην Αθήνα Enrique Viguera Rubio.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι