Ευάγγελου Βενιζέλου και Ναπολέοντος γωνία…

Βενιζέλου και Ναπολέοντος γωνία..., Γιώργος Τζεδάκις
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ με άτεχνη, πλην πετυχημένη πολιτική ντρίπλα της Φώφης Γεννηματά, ανέδειξε, για μια ακόμα φορά, τον ναπολεόντειο χαρακτήρα του. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, πρώην υπουργός, γενικώς πρώην, δηλαδή, υποστήριξε τα εξής σε συνέντευξή του.

Πρώτον, “αυτός έσωσε τη χώρα και το κόμμα”. Ναι, έτσι ακριβώς το είπε. Αν και το χειρότερο είναι ότι το πιστεύει κιόλας. Ε, πάλι καλά που δεν μας είπε πως αυτός ήταν που έσωσε και τη Λόλα από τη φωτιά.

Δεύτερον, “χωρίς αυτόν το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθεί“. Αν και η αλήθεια είναι ότι με τον ίδιο πρόεδρο είχε συρρικνωθεί κάτω από το 5%, αλλά αυτό δεν το είπε. Αφού, λοιπόν, θεωρεί τον εαυτό του τόσο σημαντικό και το έργο του εθνοσωτήριο, γιατί δεν ήθελε να κατέβει στις εκλογές με σταυρό; Δεν πιστεύουμε να φοβάται πως δεν θα τον εκλέξουν. Αχάριστη η Φώφη, όπως είπε, αχάριστοι και οι ψηφοφόροι; Αλλά, έτσι συμβαίνει με τους μεγάλους άνδρες. Εισπράττουν μόνο αγνωμοσύνη.

Ας θυμηθούμε, όμως, ποιος είναι αυτός ο πολιτικός άνδρας, του οποίου το πολιτικό εκτόπισμα είναι αντιστρόφως ανάλογο της μεγαλομανίας του. Είναι αυτός που επεξεργάστηκε τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών και αυτός που ισχυριζόταν στη Βουλή πως οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών στη δικογραφία Τσοχατζόπουλου είναι τηλεφωνικοί αριθμοί. Είναι επίσης αυτός που εμπνεύστηκε τον οικογενοιοκτόνο ΕΝΦΙΑ και εφάρμοσε το PSI, που χρεοκόπησε τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης είναι αυτός που πήρε σπίτι του τη λίστα Λαγκάρντ, αντί να τη δώσει στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Και κάτι τελευταίο, που βιώσαμε οι πάλαι ποτέ εργαζόμενοι στην “Ελευθεροτυπία”. Ως υπουργός Οικονομικών, το Νοέμβριο 2012, έβαλε βέτο στο δάνειο 5 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα προς την επιχείρηση. Απόφαση που ήταν και η ταφόπλακα για την εφημερίδα. Δεν γνωρίζουμε αν χωρίς τον Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα ή χειρότερα στις εκλογές. Αν και δεν έχει πολλή σημασία. Άλλωστε, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει πάψει προ πολλού να είναι και σοσιαλιστικό και κίνημα. Και έπαψε εξ αιτίας πολιτικών όπως ο Βενιζέλος.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι