ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βορίδης: Όχι στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Να έλθει ο Λοβέρδος στη ΝΔ

Βορίδης: Όχι στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Να έλθει ο Λοβέρδος στη ΝΔ

Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του και δημόσια στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών , αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι όταν και εφόσον έρθει στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου, δεν θα το υπερψηφίσει. Παράλληλα στην συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό “Action24”, το βράδυ της Πέμπτης επεσήμανε πως θα χαίρονταν αν ο Ανδρέας Λοβέρδος έλθει στη Ν.Δ

Την αντίθεσή του στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αναφέροντας ότι όταν και εφόσον έρθει στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου, δεν θα το υπερψηφίσει.

Ο κ. Βορίδης  στη συνέντευξη του τάχθηκε κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών επισημαίνοντας ότι θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.  «Εγώ την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει. Είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα του πρωθυπουργού», σημείωσε ο Μάκης Βορίδης

Τόνισε πως «από την στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση αυτό το θέμα, από τη στιγμή που δεν το ανοίγει ο πρωθυπουργός, η συζήτηση στην παρούσα φάση έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα. Επομένως, να γίνει σε ακαδημαϊκό και θεωρητικό επίπεδο. Αλλά εγώ δεν είμαι κομμάτι, αν θέλετε, “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας και επεσήμανε ότι «επί του παρόντος η κυβέρνηση δεν φέρνει και δεν έχει τέτοιου είδους πρωτοβουλία».

Σημειώνεται ότι στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Βορίδης εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά στο ενδεχόμενο μελλοντικής προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία.

«Εκτιμώ ιδιαιτέρως τον Ανδρέα Λοβέρδο, θεωρώ ότι είναι σημαντικό και σπουδαίο στέλεχος. Έχει υπηρετήσει το έθνος με συνέπεια σε πάρα πολλές στιγμές. Δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει, αλλά θα χαιρόμουν αν πάρει την απόφαση να έρθει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι δική του απόφαση». Επεσήμανε ακόμα πως ««έχω συνυπάρξει σε κυβέρνηση με τον Ανδρέα, ξέρω τη δουλειά του, την ποιότητά του, ξέρω τις αγωνίες και τις ευαισθησίες του. Ξέρω τι έχει να προσφέρει».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι