ΣΥΝΤΑΞΗ

Για κακούργημα διώκεται ο Φλώρος – Τί δήλωσε ο Γραμμένος μετά τον ξυλοδαρμό του

Στο Αυτόφωρο ο βουλευτής Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του Γραμμένου στη Βουλή,

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι στη Βουλή, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες – έδειρε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών” συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ). Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη (25/4/24). Μέχρι να απολογηθεί, θα κρατείται.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, που διάβασε στο περιστύλιο της Βουλής ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση, ο Βασίλης Γραμμένος που δέχθηκε την επίθεση έχει: «Κάταγμα ρινικών οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να προσπάθησε να δικαιολογήσει την αδιανόητη ενέργειά του λέγοντας πως ο κ. Γραμμένος τον έβρισε χυδαία, έβρισε την μητέρα του (κάτι που διαψεύδει ο κ. Γραμμένος και το κόμμα του, Ελληνική Λύση) και τον απείλησε πως θα τον βάλει φυλακή με βραχιολάκια. Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου (ανήκε στο κόμμα Βελόπουλου) έχει κατηγορήσει τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στο X. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Κωνσταντίνου Χήτα, αν και έχει αρνηθεί τις κατηγορίες λέγοντας ότι ο λογαριασμός δεν είναι δικός του, έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Δήλωση Γραμμένου

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή, για την οποία κρατείται ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος. «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω, ούτε να απαντήσω, ούτε τίποτα. Δέχθηκα γροθιές στο πρόσωπο και με έπιασε από το λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα» λέει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» στο Star για το επεισόδιο στη Βουλή.

Σε ερώτηση για το αν όντως μίλησε με υβριστικά λόγια για την μητέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Βασίλης Γραμμένος λέει: «Δεν έχω να απαντήσω σε φαντασίες του κάθε ενός»… Η Ελληνική Λύση προχώρησε δε διάψευση του διαλόγου που είχαν οι δύο βουλευτές, κατά τον δράστη της επίθεσης Κωνσταντίνο Φλώρο: «Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου. Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης. Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».

Όσο για τον άλλο πρωταγωνιστή του πρωτοφανούς επεισοδίου στη Βουλή, τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια για την μητέρα του…

Η αντίδραση Τασούλα

H πρώτη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα στην Ολομέλεια ήταν πως ο κ. Φλώρος αποπέμπεται για 15 μέρες από τις εργασίες της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αυτή η ποινή είναι “χάδι”, αλλά το δικαιολόγησε αφού όπως είπε «αυτό προβλέπει ο κανονισμός» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά και είναι επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε θεωρούσαμε ότι απευθυνόμαστε σε νοήμονες. Ζητώ την άδεια του Σώματος για να απομακρύνω τον βουλευτή με την φρουρά για 15 ημέρες από τις εργασίες του Σώματος».

«Θα ήθελα την άδεια σας. Είναι χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνώδους συμπεριφοράς του. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας του. Ποινή χάδι αλλά δεν υπάρχει κάτι βαρύτερο δυστυχώς. Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην επιτροπή δεοντολογίας», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο κ. Τασούλας επανήλθε και ανακοίνωσε ότι ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο. Όπως είπε εκ νέου ο πρόεδρος της Βουλής, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Όπως παρατήρησε, ο δαρείς βουλευτής δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει στην εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας χαρακτηριστικά, «έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της βιαιοπραγίας”, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του “ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι άκουσε επίσης «ότι αντηλλάγησαν χυδαίες ύβρεις, και εδώ και στο περιστύλιο», σημειώνοντας ότι «θα σταλούν και αυτά τα περιστατικά αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών, που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων, στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».

Καταδίκη των κομμάτων

Την καταδίκη τους στην επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο εκφράζουν τα κόμματα. «Ενώνουμε τη φωνή μας με τον Πρόεδρο της Βουλής απέναντι στο άθλιο αυτό περιστατικό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση, και να απομονώσουν ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις, θέσεις και συμπεριφορές», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δ. Καλαματιανός, ο οποίος συμφώνησε με την επιβολή πειθαρχικών μέτρων κατά του Κ. Φλώρου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Μάντζος ανέφερε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα, όχι μόνο τη σωματική βία, αλλά και όσους παραινούν σε άσκηση σωματικής βίας εις βάρος Βουλευτών». Από τη μεριά του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι «ο φασισμός και η ακροδεξιά δεν αντιμετωπίζονται με νομικά τερτίπια, αλλά πρέπει ο λαός να τον τσακίσει και να τον στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

«Το σημερινό περιστατικό υπενθυμίζει τι είναι, πως λειτουργούν και τι πρεσβεύουν οι πολιτικές δυνάμεις της άκρας δεξιάς και του φασισμού» είπε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Μ. Τζούφη. Σε καταδίκη του περιστατικού προχώρησε και ο πρόεδρος της ΚΟ Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να δοθεί στον συγκεκριμένο βουλευτή η μεγαλύτερη δυνατή ποινή «ώστε, να μην υπάρχουν τέτοια άθλια περιστατικά εδώ μέσα».

«Τέτοια γεγονότα είναι τα επίχειρα της συγκεκριμένης παιδείας που έχουμε σήμερα στα σχολεία μας» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νίκης, Ν. Νατσιός: «Όταν τα μήλα είναι ξινά, δεν φταίνε τα μήλα αλλά φταίνε οι μηλιές. Και μηλιές είναι και οι γονείς, είναι και οι δάσκαλοι, είναι και οι πολιτικοί» είπε ο κ. Νατσιός.

Η εκδοχή του Φλώρου

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, νυν ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Φλώρος ισχυρίστηκε πως προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο εντός της αιθούσης για την άρση ασυλίας του Βελόπουλου. Τον υβριστικό διάλογο δημοσίευσε το σύνολο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ:

Κ. Φλώρος: αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος: Άντε
Β. Γραμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@@@@.
Εν τω μεταξύ, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγο πριν ο ανεξάρτητος βουλευτής γρονθοκοπήσει τον Β. Γραμμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φλώρος μαινόμενος φώναζε «δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κ@@@@@@». Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους χωρίσουν ο Κ. Φλώρος συνέχιζε λέγοντας «εσύ θα βρίσεις τη μάνα μου ρε κ@@@@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@@@@! Τη μάνα μου ρε ; Θα σε γ@@@@@».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι