ΑΠΟΨΗ

Υπόθεση Novartis: Ποιος είναι σκευωρός κ. Μητσοτάκη;

Υπόθεση Novartis: Ποιος είναι σκευωρός κ. Μητσοτάκη; Γιάννης Μαντζουράνης

Το αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, που αποτελείται από πέντε ανώτατους δικαστές, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: Η σκευωρία που τόσα χρόνια επικαλείται η προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχει. Εισαγγελείς, δημοσιογράφοι και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλους είναι αθώοι ως προς όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν στην υπόθεση Novartis, ενώ οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι απολύτως αξιόπιστοι.

Τι σημαίνει αυτό; Tο σκάνδαλο στην Ελλάδα, για το οποίο η Novartis πλήρωσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και ευρώ στη Γαλλία είναι υπαρκτό. Και όσα ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια για σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατασκευές και μυθεύματα, αφενός για να ξεπλυθούν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και αφετέρου για να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, να φιμωθεί η ερευνητική δημοσιογραφία και να μην τολμήσει κανένας εισαγγελέας και ανακριτής στο μέλλον να ελέγξει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του καθεστώτος, τους γνωστούς “ανέγγιχτους”.

Πρόκειται για μια ιστορία καθεστωτικού τρόμου που αρμόζει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Πολιτικοί συκοφαντήθηκαν με χυδαίο τρόπο. Εισαγγελείς, όπως η Ελένη Τουλουπάκη, ο Χρήστος Τζούρας και ο Στέλιος Μανώλης “σταυρώθηκαν”, επειδή προσπάθησαν ευσυνείδητα να εκπληρώσουν το καθήκον τους. Αξιόπιστοι προστατευόμενοι μάρτυρες ταυτίστηκαν με τους κουκουλοφόρους της κατοχής. Και δημοσιογράφοι, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, η Γιάννα Παπαδάκου, ο Γιάννης Φιλιππάκης και ο Αλέξανδρος Τάρκας, φορτώθηκαν με κακουργηματικές κατηγορίες και απειλήθηκαν με πολύχρονη κάθειρξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικά ένοχος. Είναι ο ηθικός αυτουργός και οργανωτής αυτής της ζοφερής επίθεσης στη Δικαιοσύνη, την αλήθεια, την ελευθερία και τη ζωή των αθώων. Δίκασε, καταδίκασε, καρατόμησε ηθικά και επέβαλε ποινές από το βήμα της Βουλής. Εξευτέλισε τη Δικαιοσύνη, παριστάνοντας ο ίδιος τον δικαστή και τον δήμιο. Εξευτέλισε τη δημοκρατία, που προβλέπει τη διάκριση των εξουσιών. Εξευτέλισε και το θεσμό του πρωθυπουργού, εκπίπτοντας σε κοινές συκοφαντίες και μηχανορραφίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δυο φορές ένοχος, γιατί και μετά την έκδοση του αμετάκλητου βουλεύματος εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής αμετανόητος, ως πρωθυπουργός που συνδέθηκε με τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis, ως πρωθυπουργός της διαπλοκής και όχι της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ενορχήστρωσε την επίθεση εναντίον των ανώτατων δικαστών που κατέληξαν σε ένα βούλευμα με κριτήριο την αλήθεια και όχι τα ερεβώδη σχέδιά του. Και βέβαια δεν είχε το θάρρος να ζητήσει μια συγγνώμη από τους αθώους που επιχείρησε να οδηγήσει στο ικρίωμα.

Ένας πρωθυπουργός που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη, τους πολιτικούς αντιπάλους του, την “ενοχλητική” δημοσιογραφία, με εκδικητικούς όρους, είναι “βόμβα” στα θεμέλια της δημοκρατίας, της ομαλότητας, της ζωής και της ασφάλειας όλων μας. Μια βόμβα, που ήρθε η ώρα ο δημοκρατικός λαός να απενεργοποιήσει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι