ADVERTORIAL

Αστυνομικά βιβλία και βιβλία τρόμου για να μην… κλείσετε μάτι!

Αστυνομικά βιβλία και βιβλία τρόμου για να μην… κλείσετε μάτι!

Όσοι διαβάζουν φανατικά βιβλία γνωρίζουν ήδη πως η ανάγνωση προσφέρει πολλά οφέλη. Είναι ουσιαστικά μια… διέξοδος που οδηγεί σε άλλους κόσμους. Ανάλογα με το τι διαβάζει ο καθένας, οι κόσμοι αυτοί μπορεί να είναι γεμάτοι με μυστικά, αγωνία, πόνο, αγάπη, ανισότητες.

Ανάμεσα στα πιο συναρπαστικά είδη βιβλίων που κρατούν τους αναγνώστες σε αγωνία, είναι τα αστυνομικά βιβλία και τα βιβλία τρόμου. Παρόλο που τα δύο αυτά είδη πολλές φορές έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην αφήγηση, έχουν ένα κοινό στόχο: να κρατήσουν τον αναγνώστη σε αγωνία, ώστε να συνεχίσει να διαβάζει ασταμάτητα, μέχρι και την τελευταία σελίδα!

Αστυνομικά βιβλία και βιβλία τρόμου: Γιατί μας αρέσουν τόσο;

Τα αστυνομικά βιβλία και τα βιβλία τρόμου αποτελούν δύο σημαντικά είδη της λογοτεχνίας που κάθε χρόνο κερδίζουν όλο και περισσότερο κοινό. Γιατί όμως μας αρέσουν τόσο;

Ίσως επειδή αντανακλούν τις βαθύτερες ανησυχίες και τους φόβους μας ή ίσως επειδή ικανοποιούν την ανάγκη μας για εξιχνίαση μυστηρίων. Τα αστυνομικά βιβλία είναι γεμάτα περίπλοκους γρίφους και μυστήρια. Πολλές φορές ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον ντετέκτιβ και προσπαθεί να λύσει και ο ίδιος το μυστήριο.

Από την άλλη τα βιβλία τρόμου, προκαλούν το αίσθημα του φόβου, αλλά από την ασφάλεια του… σπιτιού μας. Οι αναγνώστες χαίρονται να εξερευνούν το άγνωστο, που πολλές φορές προκαλεί τρόμο και να ανακαλύπτουν τα συναισθήματά τους. Με λίγα λόγια, τα δύο αυτά είδη συνδυάζουν τα πάντα: λογική, ανάλυση, ψυχολογία, αντιδράσεις απέναντι στο άγνωστο.

Αστυνομικά μυθιστορήματα ή βιβλία τρόμου;

Τα δύο αυτά είδη έχουν τόσο ομοιότητες, όσο και διαφορές. Αυτό που τα ενώνει είναι πως και τα δύο αποσκοπούν στη δημιουργία της ιδανικής ατμόσφαιρας, ώστε να καθηλώσουν τον αναγνώστη μέχρι να λυθεί το μυστήριο.
Ωστόσο, ενώ τα αστυνομικά βιβλία επικεντρώνονται στην ανάλυση και την επίλυση ενός μυστηρίου μέσω στοιχείων και ενδείξεων, τα βιβλία τρόμου βασίζονται περισσότερο στην πρόκληση συναισθηματικής αντίδρασης, συχνά μέσω υπερφυσικών στοιχείων.

Βιβλία τρόμου: Η σκιά πάνω από το Ίνσμουθ

“Η σκιά πάνω από το Ίνσμουθ” αποτελεί μια από τις πιο διάσημες νουβέλες του πασίγνωστου H.P. Lovecraft. Αποτελεί μέρος του Cthulhu Mythos, ένα φανταστικό σύμπαν που δημιούργησε ο Lovecraft μέσα από τα διηγήματα και τις νουβέλες του.

H.P. LOVECRAFT #8 – Η ΣΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΟ ΙΝΣΜΟΥΘ – ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΛΘΑΡ

Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας τρόμου, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία στους αναγνώστες που θέλουν να εξερευνήσουν τα βάθη του ανθρώπινου φόβου.

Αστυνομικά μυθιστορήματα: Η δολοφονία του τραπεζίτη

“Η δολοφονία του τραπεζίτη” είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Ιταλού συγγραφέα Augusto De Angelis. Το έργο αυτό ανήκει στη σειρά των μυθιστορημάτων που πρωταγωνιστεί ο επιθεωρητής De Vincenzi και σε πολλούς μπορεί να θυμίσει τον εμβληματικό Hercule Poirot της Αγκάθα Κρίστι.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Μέσα από το βιβλίο, ο συγγραφέας καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη τόσο με το μυστήριο της δολοφονίας, όσο και με την προσέγγιση του στην κοινωνία και την ψυχολογία της εποχής.

Εσείς τι θα επιλέξετε;

Τα αστυνομικά βιβλία, όσο και τα βιβλία τρόμου, αποτελούν μια απόδραση για κάθε αναγνώστη, προκαλώντας αδρεναλίνη αλλά και προβληματισμούς. Μέσα από την εξιχνίαση μυστηρίων και τις ανατριχιαστικές αφηγήσεις, προσφέρουν μια ανεξάντλητη πηγή αγωνίας, αλλά και γνώσης.

Λοιπόν, ποιο θα είναι το επόμενο βιβλίο που θα σας κρατήσει άυπνους;

Τα παραπάνω βιβλία είναι διαθέσιμα στη συλλογή της Brainfood Εκδοτικής και μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

H.P. LOVECRAFT #8 – Η ΣΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΟ ΙΝΣΜΟΥΘ – ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΛΘΑΡ
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι