Επίδειξη μόδας με… βρώσιμα ρούχα!
31/03/2023Πως θα φανταζόμασταν αλήθεια ένα κομψό σύνολο με 20.000 σταφίδες σουλτανίνα, ένα αέρινο νυφικό με άπειρες βάφλες, ένα αποκαλυπτικό ντεπιές με ζελεδάκια ή ποπ κόρνερ; Μάρτυρες σ’ αυτή την “βρώσιμη” επίδειξη μόδας που ξάφνιασε, στην κυριολεξία και χειροκροτήθηκε για την ευρηματικότητα της, στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης, πολλοί κι επώνυμοι της αθηναϊκής σκηνής.
Όλοι φίλοι, γνώριμοι, υποστηρικτές του πρωταγωνιστή της βραδιάς Χρήστου Βέργαδου, pastry chef, που έχει διακριθεί για τις προτάσεις του κι έχει φιλοξενηθεί σχεδόν σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές του χώρου. Ήταν στην κυριολεξία ένα sweet fashion show με αφορμή την παρουσίαση του 3ου βιβλίου “Γλυκά παντρέματα” του Χρήστου Βέργαδου που κυκλοφορεί σε πολυτελή έκδοση από την “Διόπτρα”. Όπως είπε ο ίδιος ο συγγραφέας η ιδέα προϋπήρχε, αλλά υλοποιήθηκε σε μικρότερο βαθμό με κορύφωση την εξαιρετική βραδιά και με ρούχα κατασκευασμένα από κουφέτα, ζελεδάκια, φύλλα βάφλας, spring rolls, σουδάκια, pop corn, σταφίδες, marshmallows!
Στην πασαρέλα με εξαιρετική άνεση και υποστηρίζοντας τον ρόλο τους εμφανίστηκαν η τραγουδίστρια και νικήτρια του “Νοmads” Αποστολία Ζώη, η παρουσιάστρια του Μega Ελένη Βουλγαράκη, η ηθοποιός Ματίνα Νικολάου από την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά “Καλό μεσημεράκι”, η τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού, η ξεχωριστή ορειβάτης Χριστίνα Φλαμπούρη, οι δημοσιογράφοι Άννα Ζηρδέλη, Μαίρη Αργυριάδου, αλλά και με στυλ οι Ανχελίτα Καλογέρη, Μάργια Οικονόμου και ως αρχαίος Έλληνας, ξυπόλυτος στην πασαρέλα ο Γιάννης Μαραγκός.
Η ηθοποιός Κατερίνα Παπασιδέρη τρόλαρε τον συγγραφέα ζαχαροπλάστη σε ένα ξεκαρδιστικό διάλογο, με την ανυπόμονη μάνα του που αδυνατούσε να κατανοήσει γιατί της πήρε από το περιβόλι τις σταφίδες…
Παρουσιάστρια η Σίσσυ Χρηστίδου
Την εκδήλωση παρουσίασε με εξαιρετική γλυκύτητα στο πρόσωπο του συγγραφέα- ζαχαροπλάστη που τους συνδέει μια ζεστή φιλία, η Σίσσυ Χρηστίδου παρουσιάστρια της εκπομπής του Μega “Χαμόγελα και πάλι” αναφερόμενη και στους δικούς της βραδινούς αυτοσχεδιασμούς με τσουρέκια, κουλουράκια και γλυκά για τα παιδιά της. Παρόντες τηλεοπτικοί συνεργάτες-πανελίστες από εκπομπές της Μάριον Μιχελιδάκη του Open, του Star, της Ελεωνόρας Μελέτη “Μega Kαλημερα”, συγγραφείς…
Διακρίναμε τον ευθυτενή Κώστα Κρομμυδά και την εκπληκτική Μαρίνα Γιώτη, την αεικίνητη υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των εκδόσεων Διόπτρα Αλεξάνδρα Αυγερινού, τον γνωστό εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο επιχειρηματία της “ΚΥΑΝΑ” Γιάννη Βασιλειάδη, χορηγούς της εκδήλωσης, αλλά και μια ομάδα παιδιών από το ΙΕΚ που φοιτούν και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να υλοποιηθεί η επιτυχημένη πασαρέλα με την συρραφή των βρώσιμων υλικών στα “ρούχα” των μοντέλων κ.α.
“Γλυκά παντρέματα”
Ο άλλοτε λαλίστατος Χρήστος Βέργαδος που προτείνει ένα πλήθος… αμαρτωλών παρασκευασμάτων που γλυκαίνουν τον ουρανίσκο, όπως πάβλοβα, πουτίγκα σοκολάτας, cheesecake, τρίγωνα Πανοράματος, bruffins με πραλίνα και τόσα άλλα, χθες ήταν συγκινημένος και φειδωλός στις δηλώσεις του, εκφράζοντας μόνο ευχαριστίες σε συνεργάτες φίλους και χορηγούς που τον στήριξαν με την πρώτη κουβέντα.
Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη βλέποντας να ολοκληρώνεται η έκδοση του τρίτου κατά σειρά βιβλίου του συνοδευόμενη με την πιο συγκροτημένη παρουσίαση ενός δικού του κομματιού της εικαστικής ζαχαροπλαστικής, με τις δημιουργίες ρούχων από υλικά ζαχαροπλαστικής.
Το βίντεο που προβλήθηκε κατέδειξε την πορεία του στο χρόνο, τις τηλεοπτικές συνεργασίες του και την σεμνότητα με την οποία πορεύεται με επίκεντρο την δουλειά του, γόνος ζαχαροπλάστη και ο ίδιος, αλλά και καθηγητής ζαχαροπλαστικής, που μιλά από ενθουσιασμό για τα “παιδιά του” που όπως είπε η κ. Χρηστίδου, «στην αρχή νόμιζα ότι έχει δικά του παιδιά για να καταλάβω ότι εννοούσε τους μαθητές του στην Σχολή».
Το βιβλίο “Γλυκά παντρέματα” θα σας αποδείξει γιατί τα γλυκά είναι έρωτας τελικά μέσα από 150 συνταγές που αμφισβητούνται, περιπλέκονται, “μαγειρεύονται” με άλλη υφή, δίνοντας προσωπικά αποτελέσματα στην γεύση που απογειώνει το μυαλό και τον ουρανίσκο. Τι συμβαίνει όταν σμίγουν τα brownies με τα cookies, η κρέμα flan με το κέικ σοκολάτας, θα το δει ο αναγνώστης στο βιβλίο που κυκλοφορεί, προσφέροντας νέες προκλήσεις.
Aξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο “Σχολείο ζαχαροπλαστικής” έγινε best seller επιβραβεύτηκε από τους αναγνώστες στην κατηγορία “ευ ζην”, το δεύτερο βιβλίο με τίτλο “Γλυκά χωρίς…” απέσπασε το Gourmand World Cookbook Award. Το τρίτο αναμένεται να κριθεί, ενώ δέχθηκε ευχές κι αγκαλιές για νέες επιτυχίες.