ΚΡΙΤΙΚΗ

Μία αποτίμηση για το έργο του Διονύση Πασχάλη GARAGE DAZE

Μία αποτίμηση για το έργο του Διονύση Πασχάλη GARAGE DAZE, Πόπη Αρωνιάδα

Pousser Vitale ft. Dimitris Vergetis: Ψυχεδελική μουσική με λόγο που παραπέμπει σε μετακινούμενο αυταρχισμό και χάσιμο του λόγου του αληθές. Η παραγωγή ήχου ικανή να γεμίσει ένα εκτενές κενό και στρογγυλοποιεί ίσως το νόημα του λόγου έως και το τελικό χάσιμό του.

Apart: Τραγανή αντίληψη μιας εσωτερικής έκτασης. Μουσική ηλεκτρονικά μελωδική με επαναλαμβανόμενα μοτίβα και σπινθήρες γλυκιάς αποδοχής. Οι κύκλοι ορατοί και η φωνή εσωτερική, δίχως ιδιαίτερα ξεσπάσματα σε ύψος. Το λίγο καυτερό που μαγνητίζει.

Secret: Τα μυστικά στο φως των ήχων. Παιχνίδισμα κρουστών που οδηγεί σε ρυθμό των άκρων. Έκταση σε διαστάσεις του απείρου. Πολυπληθής ρυθμική αναζήτηση που οδηγεί σε εγκεφαλική αφύπνιση. Έλλειψη κεραυνών, μια γλυκιά καταιγίδα ομορφιάς.

First Cries ft. Parents: Πρώτο κλάμα, κραυγή αφής, βλέμμα βαθύ, ανεκπλήρωτη επιθυμία πρώτου σταδίου. Επιβολή επικοινωνίας, σε ρυθμούς κοφτούς ενδιαμέσου λόγου, ικανοποίησης και κραυγής. Ευνόητες λέξεις εσωτερικής επικοινωνίας, με μουσική επαναλαμβανόμενης προσοχής και απαίτησης που σταματά απότομα υπερκαλύπτοντας τα ευνόητα.

Poetry: Πρόλογος εμβατηριακός λίγο πριν την έναρξη της ασφαλούς ποίησης. Μονόλογος με εσωτερικές αναμονές εξελισσόμενος σε πλήρη λόγο με σωστά στοιχεία στίξης. Η ομαλότητα κουρδίζεται και εξελίσσεται σε ύμνο εσωτερικής αναζήτησης, κατεβαίνοντας στην συνέχεια, ώστε ν’ αφήσει κενό χώρο για μια νέα αναζήτηση.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι