ΘΕΑΤΡΟ

Ο “Βυσσινόκηπος” του Τσέχοφ στο Θέατρο Μαίρης Βιδάλη

Ο "Βυσσινόκηπος" του Τσέχοφ στο Θέατρο Μαίρης Βιδάλη, Πόπη Αρωνιάδα

Αριστουργηματική παράσταση, με εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, χάρη στη σοφή διδασκαλία του Γιάννη Μόρτζου

Παίζουν: Μαίρη Βιδάλη ως Λιούμπα, Οδυσσέας Σταμούλης (Γκάγεφ), ο Μπάμπης Χατζηδάκης (Λοπάχιν) και… Χρήστος Μαραθιάς (Επιχόντωφ), Κατερίνα Σωτηρίου (Ντουνιάσα), Περικλής Τσαμαντάνης (Φίρς), Ρόουζ Μουτζούρη (Βάρυα), Βασίλης Τραϊφόρος (Πίσχιν), Μαρλέν Κάραλη (Σαρλότ), Σωτήρης Αντωνίου (Γιάσα), Κωνσταντίνος Τσιομίδης (Τροφίμωφ), Ροδούλα Χαμηλοθώρη (Άνια)

Μετάφραση και φωτισμούς Γιώργου Δανεσή, σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, σκηνικά Ιωάννας Κατσιαβού, κοστούμια Γκαλίνας Σουλτανόβιτσι και μουσική σύνθεση ειδικά για την παράσταση από τον Θάνο Γεωργουλά. Βοηθός σκηνοθέτη ο Χρήστος Μαραθιάς

Ρεσιτάλ υποκριτικής από την κορυφαία Μαίρη Βιδάλη και τους υπέροχους, Οδυσσέα Σταμούλη και Μπάμπη Χατζηδάκη. Ο “Βυσσινόκηπος” ένα από τα κορυφαία θεατρικά έργα του Ρώσου δραματουργού Αντόν Τσέχωφ. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια Προσόροβ, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα κι έρχεται αντιμέτωπη με την επικράτηση καινούριων συνθηκών με την αλλαγή κοινωνικών τάξεων που διαμορφώνεται.

Οι ρόλοι εντελώς ξεκάθαροι. Η αριστοκρατική Λιούμπα και ο ξέγνοιαστος κι επιπόλαιος αδερφός της Γκάγεφ, μαθημένοι στην πολυτέλεια λόγω της πρότερης καταγωγής τους, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και σκορπούν τα τελευταία χρήματά τους ασύστολα, έως την τελευταία πράξη της ενσυνείδησης και του σπαραγμού τους.

Ο Λοπάχιν τα κατάφερε. Χτυπάει με δύναμη τα πόδια του στο πάτωμα, θριαμβευτικά. «Αν ο πατέρας μου και ο παππούς μου σηκώνονταν από τους τάφους τους, και έβλεπαν πως ο Γερμολάϊ τους, ο δαρμένος και αμόρφωτος Γερμολάϊ τους, που έβγαινε ξυπόλητος τον χειμώνα, ότι ο ίδιος Γερμολάϊ αγόρασε το πιο όμορφο κτήμα στον κόσμο! Αγόρασα το κτήμα όπου ο παππού μου και ο πατέρας μου ήταν σκλάβοι, όπου δεν τους επιτρεπόταν καν να μπουν στην κουζίνα! Μπας και κοιμάμαι, κι είναι μόνο ένα όνειρο, μια ψευγάισθηση…».

Ο “Βυσσινόκηπος” αναδεικνύει τις συγκρούσεις μεταξύ της νεόπλουτης τάξης και της παραδοσιακής ρωσικής ευγένειας μέσα από τα μάτια των μελών της οικογένειας. Επίσης, αναδεικνύει την αντίθεση μεταξύ των ονείρων και της πραγματικότητας. Μια πραγματικά ωραία παράσταση. Μην την χάσετε!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι