ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Όταν η τέχνη στέλνει μηνύματα! – Ελληνοϊταλική εικαστική σύμπραξη

Όταν η τέχνη στέλνει μηνύματα! – Ελληνοϊταλική εικαστική σύμπραξη, Μελαχροινή Μαρτίδου

Μέχρι και την προσεχή εβδομάδα τις 23 Φλεβάρη αυτά κι άλλα έργα (επιλέγησαν ενδεικτικά στις photo) κοσμούν το φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας. Μια ελληνοϊταλική εικαστική σύμπραξη, με τον τίτλο “ΤΈΧΝΗ σύνοδος ουρανού και γης”.

Ένα εγκόσμιο ταξίδι στην υπερβατική πραγματικότητα, στην ρεαλιστική καθημερινότητα, την προσφυγιά, την συμπόρευση, τις προφητείες, τον τρίτο κόσμο, τις δοκιμασίες της ζωής, τα όνειρα, το ταξίδι δίχως προορισμό, την αγωνία του αύριο, την ελπίδα σε ουρανό και γη.

Οι εξαιρετικοί σκαπανείς του εικαστικού πνεύματος με τον χρωστήρα τους μας εισάγουν σε κόσμους που η φαντασία και η ματιά τους υπαγορεύει κάνοντας την περιπλάνηση μας στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, με αληθινή περιπέτεια σε κόσμους που κερδίζουν το θαυμασμό μας.

Κάπου διακριτικά αντιλαμβάνεσαι ότι το εγχείρημα είχε την στήριξη του Interreg Ελλάδας -Ιταλίας fameroad.eu και εστιάζει στην βιώσιμη ανάπτυξη αγροτικών ως επί το πλείστον περιοχών, που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα τους και στηρίζουν τους πυλώνες: Τέχνη, τροφή, κίνηση, ενέργεια, τουρισμός, αυθεντικότητα ανεπιτήδευτης φύσης κ.α.

Δεν ήμουν στα εγκαίνια της και δεν άκουσα ομιλίες που εστίασαν στα επίγεια και επουράνια δεδομένα, του εκ Θάσου ορμώμενου πολυπράγμωνος ηθοποιού και σκηνοθέτη Πάρις Κατσίβελος, αλλά εισέπραξα την ομορφιά και όσα μηνύματα ως απλή θεατής μπορεί να ανιχνεύσει η ματιά ολόγυρα της.

Προλαβαίνετε να γευτείτε την μοναδική αυτή εικαστική σύμπραξη μέχρι τις 23 Φλεβάρη 2023, συνδυάζοντας μια απολαυστική έξοδο και στο Πολεμικό Μουσείο που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της έκθεσης, συμμετέχουν οι εικαστικοί Άκης Ανδρεαδάκης, Ολίβια Αφιώνη, Νίνα Διακοβασίλη, Αλεξάνδρα Δογκάκη, Κώστας Ευαγγελάτος, Άντζελα Ευθυμιάδη, Σοφία Ζέρβα, Γιώργος Ζερβάκης, Ιωάννης Καραλιάς, Ιωάννα Καρδιακού, Δέσποινα Κουβάτσου, Κώστας Κουνάλης, Κωνσταντίνα Κρατημένου, Σπύρος Λύτρας, Βασιλική Μάγκα, Πέτρος Μάλλης, Ισμήνη Μίχα, ,Μαρία Μύαρη, Βασίλης Νικολάου, Λουκία Ορφανού, Λουκιάνα Παπαδοπούλου, Σταύρος Παναγιωτάκης, Λεόντειος Πετμεζάς, Κώστας Σπυριούνης, Μαρίνα Στάθη, Μάικ Τζαμαλής, Βαγγέλης Τζερμιάς, Άννα Τσαπάρα, Άννα Τσιβδάρη, Μαρία Υφαντίδου, Evi Photopoulos, Gilda,Stella Meli, Maria Demetra (DIDI) Mourdjinis, Ilma Spinelli,Terzani, Roxolana Tchotchieva Politis.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι