Στρατηγικές επιλογές επιβίωσης του Ελληνισμού

Στρατηγικές επιλογές επιβίωσης του Ελληνισμού, Δημήτρης Δημόπουλος

Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος* – 

Οι «Στρατηγικές Επιλογές Επιβίωσης του Ελληνισμού» (εκδόσεις Στοχαστής, σελ.199, με πρόλογο του Κωνσταντίνου Γρίβα), είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του δημοσιογράφου, οικονομολόγου και συγγραφέα Νίκου Ιγγλέση πού έρχεται να καλύψει ένα κενό πού υπάρχει σε βιβλία με διαφορετική οπτική γωνιά από αυτή πού προωθείται τα τελευταία χρόνια από το κρατούν οικονομικό κοινωνικό και πολιτικό-δημοσιογραφικό σύστημα όπως έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την εποχή εντάξεως της χώρας στη ζώνη του ευρώ (2002). Τα άλλα δύο βιβλία του συγγραφέως είναι, «Επιστροφή στη Δραχμή-η απάντηση στην ευρω-κατοχή» (2013) και «Η Επανάσταση του Grexit- Το Σχέδιο» (2015), αμφότερα των εκδόσεων Λιβάνη. Επίσης το 2016, εξέδωσε το δοκίμιο «Το νόμισμα και τα φετίχ του».

Το βιβλίο αποτελεί τη φυσική συνέχεια των δύο προηγουμένων και ο Νίκος Ιγγλέσης με οικονομικές σπουδές στη Γαλλία, τολμά να θέσει ένα μεγάλο θέμα, αυτό της επιβιώσεως του Ελληνισμού, ιδίως μετά τη λαίλαπα των Μνημονίων πού έπληξαν και εξακολουθούν να πλήττουν τον Ελληνισμό από το 2010, χωρίς να φαίνεται διέξοδος στον ορίζοντα. Ο συγγραφέας στο παρόν βιβλίο προσεγγίζει με νηφαλιότητα , υπευθυνότητα και ενάργεια το φλέγον ζήτημα της χάραξης εθνικής στρατηγικής για την επιβίωση του Ελληνισμού και τολμά να προτείνει ρηξικέλευθες λύσεις πού οδηγούν στη συγκρότηση εθνικού πατριωτικού πόλου με έντονα φιλολαϊκά χαρακτηριστικά προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα ανεξαρτησία και να χειραφετηθεί από τις δυνάμεις πού τη κρατούν υπόδουλη στη παρούσα κρίση.

Στο παρόν βιβλίο ο συγγραφέας ξεκινά με τη παραδοχή ότι ο Ελληνισμός διανύει μία από τις κρισιμότερες περιόδους στην ιστορία του και πως αν θέλει να επιβιώσει οφείλει να χαράξει μία μακροπρόθεσμη υψηλή στρατηγική η οποία θα εστιάζει στο έθνος-κράτος και όχι σε υπερεθνικούς οργανισμούς αμφιβόλου αποτελεσματικότητος και προστασίας. Τοποθετεί, δηλαδή ο συγγραφέας τον εαυτό του απέναντι στο ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης όπως αυτό έχει εξαπλωθεί μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου, και δε διστάζει να δηλώσει πως η γερμανο-κρατούμενη ευρωζώνη σε αγαστή συνεργασία με την αναθεωρητική Τουρκία επιδιώκουν την εδαφική συρρίκνωση της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και την οικονομικο-κοινωνική απίσχναση του Ελληνισμού.

Πρωταρχικό μέλημα για τον Νίκο Ιγγλέση είναι η επανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας μέσω της αποτίναξης του δημοσίου χρέους. Για να πραγματωθεί αυτό μία λύση υπάρχει, η επαναφορά του εθνικού νομίσματος, ήτοι η επιστροφή στη δραχμή. Είναι αξιοσημείωτο πως όταν η άρχουσα τάξη της Ελλάδος αποφάσισε την εισαγωγή ενός ξένου νομίσματος, του ευρώ, το 2002, το μεγαλύτερο μέρος (το 75%) του δημόσιου χρέους της χώρας μετετράπη, εν μία νυκτί, από εσωτερικό (δραχμικό) σε εξωτερικό (συναλλαγμαικό)! Έκτοτε η Ελλάς απώλεσε το προνόμιο της έκδοσης δικού της χρήματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να εισάγει το νόμισμα της και μάλιστα πανάκριβα! Κομβικής σημασίας για τον συγγραφέα είναι η επαναφορά της δραχμής σε ισοτιμία ένα προς ένα με το ευρώ, ούτως ώστε να αποφευχθεί η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και κατ’αυτόν τον τρόπο η περαιτέρω πτωχοποίηση της κοινωνίας.

Ρεαλιστικές λύσεις

Ο Νίκος Ιγγλέσης στο πόνημά του περιγράφει επακριβώς και με την παράθεση αρκετών δεδομένων και στοιχείων πως θα μπορούσε η Ελλάς να οδηγηθεί με ασφάλεια και ηρεμία πίσω στο εθνικό νόμισμα αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση μέσω της υλοποίησης παραγωγικών επενδύσεων στη γεωργία, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία.

Το βιβλίο «Στρατηγικές επιλογές επιβίωσης του Ελληνισμού», προσφέρει μία ολική θεώρηση όλων των στοιχείων πού χαρακτηρίζουν τη ταυτότητα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, όπως γεωπολιτική, άμυνα, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, δημόσιο χρέος παραγωγική ανασυγκρότηση, μετανάστευση, εθνική ταυτότητα και ιδιοπροσωπία, με ιδιαίτερη έμφαση στην παγκοσμιοποίηση, την οποία ο συγγραφεύς θεωρεί ως γενεσιουργό αιτία, όχι μόνον της σημερινής κρίσης αλλά και της μορφής πού έχει ο κόσμος μας από τη δεκαετία του ’90 και εντεύθεν.

Ο συγγραφεύς επιτυγχάνει να δώσει ρεαλιστικές λύσεις και απαντήσεις σε πληθώρα θεμάτων, διανθισμένες με τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία. Στο τέλος δε, απαντά και για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να εμφανιστεί μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση, απέναντι στις δυνάμεις που στηρίζουν την (αόρατη) κατοχή της πατρίδας από αλλοδαπούς και ημεδαπούς δρώντες.

Θεωρείται βέβαιον πως το βιβλίο του Νίκου Ιγγλέση, δεν θα τύχει της ανάλογης κάλυψης από τα Μ.Μ.Ε. που ελέγχονται καθ’ ολοκληρίαν από το σύστημα εκείνο που υπηρετεί με αυταπάρνηση τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που στρέφονται ευθέως κατά του έθνους-κράτους και προωθούν τη μαζική ανεξέλεγκτη μετανάστευση για να επιβάλλουν την αλλοίωση του πληθυσμού και την περαιτέρω αποδιοργάνωση της ελληνικής κοινωνίας.

Η κυρίαρχη τάξη (που κάποιοι αποκαλούν ελίτ, αγνοώντας πως η ελιτ έχει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που λείπουν παντελώς από το εγχώριο καθεστώς) είναι μία ολιγαρχία που αποφάσισε να στραφεί ευθέως κατά του ιδίου του λαού της, ταυτιζόμενη με αλλότρια αντεθνικά συμφέροντα. Ο συγγραφεύς, ξεπερνά τα παραδοσιακά πρότυπα δεξιάς-αριστεράς και ως εκ τούτου θέτει προς συζήτηση αντισυμβατικά ερωτήματα στα οποία επιτυγχάνει να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις. Το βιβλίο του Νίκου Ιγγλέση είναι μία απόδειξη πως όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι Έλληνες, «οι Μήδοι επιτέλους δεν θα διαβούν».


*Ο Δημήτρης Δημόπουλος είναι οικονομολόγος

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι