ΘΕΑΤΡΟ

“Τιμάνδρα” του Θοδωρή Καλλιφατίδη στο ΕΛΕΡ

"Τιμάνδρα" του Θοδωρή Καλλιφατίδη στο Θέατρο ΕΛΕΡ, Πόπη Αρωνιάδα

Ευχάριστο ξάφνιασμα η παράσταση “Τιμάνδρα” στο θέατρο ΕΛΕΡ, με υψηλού επιπέδου ερμηνείες.

Ανοιξιάτικο, ευχάριστο ξάφνιασμα η παράσταση “Τιμάνδρα” στο θέατρο ΕΛΕΡ. Υψηλού επιπέδου ερμηνείες και μαγευτική μουσική, γέμισαν τον χώρο για ένα δίωρο στην πρεμιέρα της παράστασης. Σκηνικά λιτά, όπως απαιτούνταν και κοστούμια όντως κατάλληλα.

Οι τρεις κυρίες που πρωταγωνιστούσαν, είχαν κατακτήσει απόλυτα το απαιτητικό κείμενο του Θοδωρή Καλλιφατίδη, κατάλληλα επεξεργασμένο δραματουργικά, ώστε, να προκύψει μια θεατρική παράσταση αξιώσεων. Πρόκειται για ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας του έχει βραβευτεί με σημαντικά διεθνή βραβεία.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: Η παράσταση αντλεί τη θεματική της από μια εταίρα της αρχαιότητας και τη σχέση της με τον Αλκιβιάδη, όμως θίγει απόλυτα σύγχρονα ζητήματα, όπως ο έρωτας, ο πόλεμος, η εξουσία, αλλά και η γυναικεία σεξουαλικότητα, φωτίζοντας με απρόσμενο τρόπο ακόμη και το πλατωνικό Σπήλαιο και άλλα θέματα που συνήθως αντιμετωπίζουμε με έναν συμβατικό τρόπο.

Τρεις διαφορετικές αφετηρίες

Η Τιμάνδρα εξιστορεί τη ζωή της ξεκινώντας από τρεις διαφορετικές αφετηρίες μες στον χρόνο. Κατά τη διάρκεια της πλοκής τους ξετυλίγεται ο πρώτος εμφύλιος σπαραγμός των Ελλήνων, η συναναστροφή της με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής και, φυσικά, ο έρωτάς της με τον αντισυμβατικό Αλκιβιάδη.

Οι τρεις γυναίκες που ενσαρκώνουν την Τιμάνδρα, σε διαφορετικές στιγμές της ζωής της, προσεγγίζουν το σώμα, τη σκέψη και τη συνείδησή της από μιαν άλλη οπτική, ώσπου να ενωθούν σε μια κοινή μοίρα και να διασχίσουν την ιστορία, αλλά και τον εαυτό τους. Η κυρία Δήμητρα Χατούπη ερμήνευσε καταπληκτικά την “άνμνηση” από την ζωή της Τιμάνδρας, η κυρία Νάνα Παπαδάκη την “αφήγηση” με άρτιο τρόπο, φωνή και παύσεις κατάλληλα και η κυρία Βάλια Παπαχρήστου με χορευτική αρτιότητα την “σαγήνη” της εταίρας. Μάλιστα, προς το τέλος της παράστασης ολόγυμνη, δίχως κανένα ίχνος χυδαιότητας, καταφέρνοντας, το κοινό να μην νιώσει ούτε στιγμή αμήχανα.
Μια παράσταση μη αναμενόμενη.
Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Συγγραφέας: Θοδωρής Καλλιφατίδης
Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη
Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Χατούπη, Νάνα Παπαδάκη & Βάλια Παπαχρήστου
Άλλοι συντελεστές: Δραματουργία: Χρύσα Καψούλη, Γιάννης Τσαπαρέγκας

Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Αγιαννίτης

Επιμέλεια κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου

Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Κέντρου Φωτογραφίες/Βίντεο: Κατερίνα Τζιγκοτζίδου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι