HELLENiQ ENERGY: Η Λιάνα Γούτα αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων

HELLENiQ ENERGY: Η Λιάνα Γούτα αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων εκπροσωπεί τις 39 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη στον τομέα της παραγωγής και διανομής υγρών καυσίμων και προϊόντων για τις Μεταφορές.

Στην θέση της Γενικής Διευθύντριας (Director General) του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων (European Fuel Manufacturers Association), τοποθετείται η κα Λιάνα Γούτα, μέχρι τώρα Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων της HELLENiQ ENERGY. Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου και ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα. Η κα Γούτα θα αναλάβει τα καθήκοντά της από την 1η Ιανουαρίου 2024 και η διάρκεια της θητείας της θα είναι τριετής.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων εκπροσωπεί τις 39 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη στον τομέα της παραγωγής και διανομής υγρών καυσίμων και προϊόντων για τις Μεταφορές, καθώς και στην παραγωγή και διανομή ενέργειας και πρώτων υλών για τη Βιομηχανία.
Αποτελείται από δύο τμήματα:
– την FuelsEurope, που εκπροσωπεί τα ενδιαφέροντα του κλάδου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και
– την Concawe, το επιστημονικό τμήμα του Συνδέσμου με ιστορία 60 ετών.

Η HELLENiQ ENERGY συμμετέχει ενεργά και ανελλιπώς και στα δύο τμήματα του Συνδέσμου, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην προώθηση των στόχων του κλάδου.
Σε δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ΕNERGY και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, επεσήμανε: «Είναι μια σημαντική διάκριση τόσο για την συνάδελφό μας, Λιάνα Γούτα, στην οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία και στα νέα της καθήκοντα, όσο και για την HELLENiQ ΕNERGY. Θα έλεγα πως δικαιώνεται η, επί σειρά ετών, ενεργή συμμετοχή μας ως ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του Συνδέσμου. Βρισκόμαστε στη καρδιά των εξελίξεων, συμμετέχουμε στη διαμόρφωση θέσεων και στη χάραξη πολιτικών, έχοντας στη στρατηγική μας την πράσινη μετάβαση και την εξωστρέφεια. Σε μια κρίσιμη περίοδο στον ενεργειακό τομέα, ο ευρωπαϊκός κλάδος διύλισης καλείται να μετασχηματιστεί πλήρως και να πείσει ότι αξίζει, πράγματι, να στηριχθεί. Προσφέροντας καινοτόμες και προσιτά οικονομικές λύσεις χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, στον δρόμο για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.»

Η Λιάνα Γούτα διαθέτει εμπειρία άνω των 30 ετών στον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας πετρελαίου. Έχει υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στην HELLENiQ ENERGY, ενώ από τον Μάρτιο του 2014 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Ενεργειακής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου. Παράλληλα, μετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων (FuelsEurope&Concawe) και της ευρωπαϊκής Συμμαχίας eFuel Alliance για τα συνθετικά καύσιμα.

• Βρείτε συνημμένα την σημερινή ανακοίνωση της FuelsEurope, με τίτλο “Liana Gouta is the New Director General of the European Fuel Manufacturers Association”.


 

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2022, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €14,5 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.601 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα €512 εκατ..
H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς το ολοκληρωμένο στρατηγικό πρόγραμμα “Vision 2025”, για τον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό. Το επενδυτικό πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ, για την υλοποίηση σημαντικών έργων εκσυγχρονισμού των διυλιστηρίων και την παραγωγή «καθαρότερων» υγρών καυσίμων χαμηλών εκπομπών, αλλά και την ουσιαστική διείσδυση στη Νέα Ενέργεια και στις ΑΠΕ. Κύριος στόχος της Εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με ορίζοντα τη μείωση του αποτυπώματός της κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050.
Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η Εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι