Στα "μαλακά" έξι Αλβανοί τζιχαντιστές στο Κόσοβο

-
Χτύπημα του ISIS απέτρεψαν οι τουρκικές αρχές

Σε ποινές φυλάκισης 2-4 ετών καταδικάστηκαν έξι υπήκοοι του Κοσόβου, όλοι Αλβανοί, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι πολέμησαν στη Συρία, στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων. Οι έξι κρίθηκαν ένοχοι της κατηγορίας ότι είχαν οργανωθεί και ήταν ενεργοί στις τάξεις τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ένα έβδομο μέλος της ομάδας καταδικάστηκε σε ποινή οκτώ μηνών φυλάκισης με αναστολή για «παράνομη οπλοκατοχή». Η μεγάλη πλειονότητα των περίπου 1,8 εκατ. Κοσοβάρων είναι Αλβανοί μουσουλμάνοι. Εδώ και μερικά χρόνια καταγράφεται ριζοσπαστικοποίηση μικρού μέρους των πιστών.

Περίπου 300 Κοσοβάροι είχαν ενταχθεί στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ, σύμφωνα με το υπουργείου Εσωτερικών του Κοσόβου. Κάπου πενήντα εξ αυτών σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 120 επέστρεψαν στη χώρα τους. Από αυτούς τους τελευταίους, περίπου οι 90 έχουν συλληφθεί από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Για να εμποδίσει τη στρατολόγηση τζιχαντιστών, το Κόσοβο ενέκρινε τον Μάρτιο του 2015 νόμο ο οποίος προβλέπει την επιβολή ποινών έως και 15 ετών κάθειρξης στους υπηκόους του που πήγαν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.