130 άτομα με τροφική δηλητηρίαση στο πάρτι της Μάρκος στις Φιλιππίνες

-
63

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο πάρτι για τα γενέθλια της Ιμέλντα Μάρκος, χήρας του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων Φερδινάντο Μάρκος, καθώς περισσότεροι από 130 φίλοι και υποστηρικτές διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης – εμετούς, διάρροιες και ναυτία.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε σε κλειστό στάδιο. Τον αριθμό των δηλητηριασμένων, με τους οποίους γέμισαν τα εξωτερικά ιατρεία στην περιοχή Πάσιγκ, στη Μανίλα, επιβεβαίωσε αφενός ο Ερυθρός Σταυρός των Φιλιππίνων και αφετέρου τοπικός αξιωματούχος. Η εορτάζουσα ωστόσο δεν φαίνεται να αρρώστησε, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό DWIZ.

Η Μάρκος είναι ευρέως γνωστή για την τεράστια συλλογή παπουτσιών, κοσμημάτων και έργων τέχνης. Η οικογένειά της εξακολουθεί να είναι ισχυρή στις Φιλιππίνες και διατηρεί στενές σχέσεις και με τον πρόεδρο Ροντρίγο Ντουτέρτε.

Το περιστατικό ήταν ένα ακόμη χτύπημα για τη χήρα του Μάρκος, η οποία εμπλέκεται σε δεκάδες υποθέσεις απάτης μετά την ανατροπή του συζύγου της το 1986

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.