19 κρούσματα σε αντικαρκινικό νοσοκομείο

-

Μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων σε τρεις γιατρούς της Β' Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής και Ορθοπεδικής Κλινικής  στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», ακολούθησε απολύμανση όλων των χώρων και εκτεταμένη ιχνηλάτηση σε Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και στην Γ2 Ορθοπεδική Κλινική, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό, όσο και σε νοσηλευόμενους.

Η ιχνηλάτηση δυστυχώς διαπίστωσε άλλα 19 κρούσματα, από τα οποία τα 4 αφορούν σε ιδιαίτερα ευάλωτους ασθενείς και τα 15  στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Δεν διευκρινίζεται ποιοί νοσούν, αλλά αναφέρεται γενικά ότι «οι 15 εργαζόμενοι,  ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ' οίκον».

Οι 4 ογκολογικοί ασθενείς μεταφέρονται σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ». Η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α' Παθολογική Ογκολογική Κλινική. Επισημαίνεται ότι οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, όπως διαβεβαιώνουν οι πηγές του υπουργείου Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.