Κορωνοϊός: Η Cyprus Airways ακυρώνει όλες τις πτήσεις

Κορωνοϊός: Η Cyprus Airways ακυρώνει όλες τις πτήσεις

Η Cyprus Airways αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις, εν μέσω των έκτακτων μέτρων της Λευκωσίας για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την αναστολή όλων των πτήσεων έως τις 30 Απριλίου αποφάσισε η Cyprus Airways, εν μέσω των έκτακτων μέτρων της κυπριακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Κύπρος: Η Εκκλησία καλεί τους πιστούς σε αποχή

Η απόφαση αφορά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις – ανεξαρτήτως προορισμού. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τρίτη έως τα τέλη του επόμενου μήνα.

Όσοι είχαν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια από την κυπριακή εταιρεία, είτε θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους είτε θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής των εισιτηρίων για το διάστημα, μετά την 1η Μαΐου.

Τα έκτακτα μέτρα της Κύπρου

Η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία θα επιτρέπεται μόνο σε όσους, κατά την άφιξη τους, προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση εξέτασης του κορονοϊού από πιστοποιημένα ιατρικά κέντρα από τη χώρα προέλευσης τους.
Όσοι δεν τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα τίθενται υποχρεωτικά υπό περιορισμό (σ.σ. καραντίνα) για 14 μέρες, σε χώρους φιλοξενίας που θα καθορίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Διάθεση του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ για σκοπούς ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Καθώς και:

Αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα
Αποφασίστηκε η υιοθέτηση συνολικού έκτακτου Προγράμματος Στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ύψους 700 εκατ. ευρώ.
Κατάρτιση σχεδίου λειτουργίας έκτακτης ανάγκης για τον δημόσιο τομέα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται σε 26. Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στις 9 Μαρτίου και αφορούσαν δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι