Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη αθωώνει 3 για παραβιάσεις κορωνοϊού

Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη αθωώνει 3 για παραβιάσεις κορωνοϊού

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρία άτομα που είχαν συλληφθεί για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για έναν 67χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (sports-cafe) στην Πολίχνη, μία γυναίκα, 51 ετών, που πουλούσε γλαστράκια ανθοκομίας σε λαϊκή αγορά στην ίδια περιοχή, όπως επίσης έναν 72χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος με γεωργικά-γεωπονικά προϊόντα στην περιοχή της Ανάληψης.

Την αθώωσή τους ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας με τους δικαστές να συντάσσονται με την απαλλακτική του πρόταση, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το σκεπτικό κατά την εκφώνηση των αποφάσεων.

Στην περίπτωση του 72χρονου φαίνεται πως το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το κατάστημά του περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιχειρήσεων που εξαιρούνται από το μέτρο προσωρινής αναστολής λειτουργίας λόγω κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά τη γυναίκα που συνελήφθη σε λαϊκή αγορά ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ανέφερε ότι «δεν γίνεται να πωλούνται στους διπλανούς πάγκους ματσάκια με φυτά και να την πληρώνει η πωλήτρια με τους βασιλικούς…».

Όσον αφορά τον 67χρονο ιδιοκτήτη καφέ, ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν λειτουργούσε την επιχείρηση, ούτε αυτή ήταν προσβάσημη σε πελάτες. «Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες, εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού. Δεν τους σέρβιρα ούτε καν καφέ» ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το περασμένο Σάββατο οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, εκτός από τους τρεις παραπάνω, άλλους έξι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με την κατηγορία ότι «έσπασαν» το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ιδιοκτήτες καφέ, κουρείου, σνακ-μπαρ, αίθουσας δεξιώσεων αλλά κι ένας προπονητής εφηβικής ομάδας ποδοσφαίρου. Για τους περισσότερους εξ αυτών ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι