VW: Παραγωγή αναπνευστήρων με 3D εκτυπωτές

VW: Παραγωγή αναπνευστήρων με 3D εκτυπωτές

Η VW ανακοίνωσε τις τελευταίες ώρες πως είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, εξετάζοντας τα όσα δραματικά συμβαίνουν στον πλανήτη λόγω κορωνοιού.

Ο όμιλος Volkswagen συνεργάζεται με άλλους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο για να διερευνήσει τη δυνατότητα κατασκευής νοσοκομειακών αναπνευστήρων με τη χρήση 3D εκτυπωτών στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Οι κυβερνήσεις στρατολογούν αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford, η General Motors, η Ferrari και η Nissan για να αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων και άλλου ιατρικού εξοπλισμού που δεν επαρκούν εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης του ιού.

Η VW ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει μια ομάδα εργασίας για να δει πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία των 3D εκτυπωτών για να βοηθήσει στην κατασκευή νοσοκομειακών αναπνευστήρων και άλλου ιατρικού εξοπλισμού. Η VW διαθέτει περισσότερους από 125 βιομηχανικούς εκτυπωτές 3D και ήδη η εταιρεία δοκιμάζει υλικά και ελέγχει τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Νέο πεδίο ο ιατρικός εξοπλισμός

«Ο ιατρικός εξοπλισμός είναι ένα νέο πεδίο για εμάς, αλλά μόλις κατανοήσουμε τις απαιτήσεις και λάβουμε ένα σχέδιο, μπορούμε να ξεκινήσουμε», ανακοίνωσε η VW, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν εκτυπωθεί πρωτότυπα εξαρτήματα και πως η Skoda έχει συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο project.

Εκπρόσωπος της VW δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι σε στενή επαφή με κυβερνήσεις και άλλες Αρχές για να αξιολογήσει τις ανάγκες. Η μάρκα Bentley του VW Group προσέφερε επίσης υποστήριξη. «Όταν οι ανάγκες το απαιτούν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο ισχύει και για τους αναπνευστήρες. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι οι σωστές οδηγίες για να τους κατασκευάσουμε», δήλωσε ο CEO της Bentley Adrian Hallmark.

Η Porsche, μέλος του ομίλου VW, ανακοίνωσε επίσης ότι ήθελε να βοηθήσει τις Αρχές ενάντια στον κορωνοϊό. «Συλλέγουμε ιδέες για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume. Η BMW είπε επίσης ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει. «Η παραγωγή εξαρτημάτων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία εκτύπωσης 3D είναι μια πιθανότητα», ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι