Μετανάστης 21 ετών από την Τυνησία ο φονιάς των τριών στην εκκλησία

-
Ο Μακρόν καταγγείλει Ρωσία-Τουρκία για υπονόμευση της αφρικανικής του πολιτικής

Ένας Τυνήσιος μετανάστης 21 ετών ανακοινώθηκε ότι είναι ο δράστης των τρων εγκλημάτων μέσα στην εκκλησία της Νίκαιας. Ο Ιμπραήμ Αουσαουί είχε φτάσει με πλωτό μέσο μαζί με δεκάδες άλλους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, της Ιταλίας, και από εκεί εν συνεχεία κατάφερε να περάσει στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο ίδιος (που νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος από πυρά  αστυνομικών) υποστήριξε ότι έδρασε μόνος του, ωστόσο οι γαλλικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέεται με οργανώσεις τζιχαντιστών και να ταξίδεψε στην Ευρώπη σκόπιμα για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα. Ο δράστης ανακρίθηκε μόλις βγήκε από το χειρουργείο.

Όταν συνελήφθη δεν είχε επάνω του πιστοποιητικά που να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά του, αλλά είχε έγγραφο του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού που έγραφε το όνομα Ιμπραήμ Αουσαουί. Αυτό ανέφερε ότι γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1999 στην Τύνιδα, αλλά δεν είχε φωτογραφία.

Ο αριθμός Τυνησίων μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία είναι πολύ μεγάλος και έτσι καθυστερεί  ο επαναπατρισμός τους. Τους δίνεται όμως η δυνατότητα να εγκαταλείψουν την Ιταλία εντός επτά ημερών. Ο Ιμπραήμ αντί να επιστρέψει στην Τυνησία, μόλις βγήκε από την καραντίνα, πέρασε με παράνομο τρόπο στη Γαλλία τις αρχές Οκτωβρίου. Έφτασε στη Γαλλία μάλλον στις 11 Οκτωβρίου, χωρίς αυτό να είναι βέβαιο.  Δεν υπέβαλε ποτέ αίτημα ασύλου.

Πάνω του βρέθηκαν δύο τηλέφωνα, ένα κοράνι και τρία μαχαίρια -τα δυο δεν τα χρησιμοποίησε. Είχαν μήκος 30 εκατοστών με τη λαβή.

Οι ιταλικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο Τυνήσιος έφτασε στη Σικελία στις 20 Σεπτεμβρίου, πέρασε 14 ημέρες σε καραντίνα και μεταφέρθηκε στο Μπάρι στις 9 Οκτωβρίου. Δεν είναι σαφές πώς κατάφερε  να πάει από το Μπάρι στην Γαλλία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.