222 οι νεκροί - Μοντέλο Πόρου για κοσμικά νησιά

-

Τους 22 έφθασαν ι νεκροί στη χώρα καθώς υπέκυψε ηλικιωμένη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και η πολιτεία ετοιμάζεται να ανακοινώσει μερικό lockdown για άλλα τρία νησιά, μια που είναι δεδομένο ότι η έξαρση οφείλεται στις ξέγνοιαστες διακοπές και στη νυχτερινή διασκέδαση.

Στην πρωινή τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε σειρά μέτρων, που θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας από τον Νίκο Χαρδαλιά και αφορούν σε τοπικά lockdown, στο μοντέλο του Πόρου, με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης και εστίασης, αλλά και με μάσκα σε εξωτερ9κούς χώρους.

Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 16 Αυγούστου. Τα νησιά που θα βαδίσουν στα χνάρια του Πόρου, σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι Σπέτσες, η Υδρα, η Πάρος και η Αντίπαρος. Θα υπάρξει επίσης όριο συγκεντρώσεων κάθε είδους, στα 50 άτομα.

Εξάλλου και ο Πρωθυπουργός προϊδέασε περί αυτού,γιατί δήλωσε το πρωί «θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς μια σειρά μέτρων», και εν συνεχεία έκανε έκκληση στους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προστατέψουν τόσο τους ίδιους όσο και τους οικείους τους.

«Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά, παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.