Ο Ακάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Σερ Στιούαρτ Πιτς, συναντήθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην Άγκυρα, ενώ στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν «οι τεχνικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» για τις οποίες πρωτοέκανε λόγο ο Γενς Στόλτενμπεργκ την περασμένη Παρασκευή.

Εικόνα

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτισε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ελλάδα.

«Η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης και αναμένει όλες οι χώρες της περιοχής να κάνουν τι ίδιο, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ακάρ.

Προσέθεσε όμως και το εξής:

«Τονίσαμε κατά τις συζητήσεις πόση σημασία αποδίδει η χώρα μας στο διεθνές δίκαιο, στις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας, όπως και λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει -όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα και  τα συμφέροντα της και στην ηπειρωτική χώρα και στη Γαλάζια Πατρίδα και των Τουρκοκυπρίων».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε αδιαλείπτως μέχρι σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι