Ο Ακάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ

-

Με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Σερ Στιούαρτ Πιτς, συναντήθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην Άγκυρα, ενώ στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν «οι τεχνικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» για τις οποίες πρωτοέκανε λόγο ο Γενς Στόλτενμπεργκ την περασμένη Παρασκευή.

Εικόνα

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτισε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ελλάδα.

«Η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης και αναμένει όλες οι χώρες της περιοχής να κάνουν τι ίδιο, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ακάρ.

Προσέθεσε όμως και το εξής:

«Τονίσαμε κατά τις συζητήσεις πόση σημασία αποδίδει η χώρα μας στο διεθνές δίκαιο, στις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας, όπως και λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει -όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα και  τα συμφέροντα της και στην ηπειρωτική χώρα και στη Γαλάζια Πατρίδα και των Τουρκοκυπρίων».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε αδιαλείπτως μέχρι σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.