26 τα εισαγόμενα τελικά, μόνο 15 τα "δικά μας"

-

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι 41, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Αυτό σήμαινε ότι "δικά μας" ήταν τα 30 από τα 41. Όμως (όπως αναφέραμε ως "ελπίδα" και στην προηγούμενη ανάρτηση) ο ΕΟΔΥ έδωσε αρχικά ως εισαγόμενα μόνον όσα διαπιστώθηκαν στις πύλες εισόδου. Υπήρχαν όμως όντως (όπως ελπίζαμε) και 15 τουρίστες που προσήλθαν με δική τους πρωτοβουλία για τεστ και βγήκαν θετικοί και αυτό αναφέρθηκε σε κατοπινή, διευκρινιστική ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Η διευκρίνιση σημαινει ότι τα "εισαγόμενα" είναι τελικά 26 και τα "ελληνικά" μόνον 15, που είναι ασφαλώς ανακουφιστικό. Διαφορετικά θα είχαμε μια πολύ δυσάρεστη ανατροπή.

Η εικόνα των "ελληνικών" κρουσμάτων δεν είναι παντως θετική, γιατί έχουμε αύξηση "ορφανών" (αγνώστου πηγής) στην Αττική και αλλού. Αναλυτικά, τα 15 "ντόπια" κρούσματα καταγράφηκαν: 9 στην Αττική, 3 στην Θεσσαλονίκη,  1 στην Δράμας και 2 στην Ξάνθη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.