30 κρούσματα σε γηροκομείο - Ένας νεκρός

-

Σε τουλάχιστον 30 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία εντοπίστηκαν μετά τη διενέργεια τεστ στο Προκόπειο Γηροκομείο Καβάλας, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φιλλίπων, Νεαπόλεως και Θάσου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ηλικιωμένους.

Στο νοσοκομείο της Καβάλας διακομίσθηκαν τρεις ηλικιωμένοι, εκ των οποίων ο ένας εξέπνευσε -ήταν 83 ετών. Η κλινική πορεία των υπολοίπων δύο προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με εκπροσώπους του γηροκομείου. Όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί πώς εισήλθε στο γηροκομείο ο ιός αφού κανείς εργαζόμενος (σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ) δεν είναι φορέας και οι επισκέψεις έχουν απαγορευθεί από το καλοκαίρι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.