31 κρούσματα - Τα 7 σε τουρίστες, τα 24 "δικά μας".... Τελικά ήρθε και η ανατροπή

-

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για σήμερα Κυριακή 31 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Τα άλλα τρία σε τουρίστες διαπιστώθηκαν εκ των υστέρων.

Οι δισωληνωμένοι σε ΜΕΘ ασθενείς, από 9, έγιναν 10.

Τα τρία κρούσματα που διαπιστώθηκαν εκ των υστέρων σε ταξιδιώτες, αφορούν σε τρία άτομα που δεν ελέγχθηκαν όταν έφτασαν στην Ελλάδα αλλά παρουσίασαν συμπτώματα και πήγαν σε κέντρα υγείας με δική τους πρωτοβουλία. Εκεί  διαπιστώθηκε ότι ήταν φορείς.

Σε ό,τι αφορά στα "δικά μας", αναλυτικά, τα 24 που δεν είναι εισαγόμενα, καταγράφηκαν ως εξής: 6 στην Αττική, 6 στην Κοζάνη,  5 στην Θεσσαλονίκη, 5 στην Ημαθία, 1 στην Χαλκιδική, 1 στην Καστοριά.

Είναι η πρώτη μέρα που τα "ντόπια" κρούσματα είναι περισσότερα (κατά πολύ μάλιστα) από τα λεγόμενα "εισαγόμενα".

Στην Ημαθία μεταξύ των κρουσμάτων είναι μια 15χρονη που ήταν σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική όταν παρουσίασε πυρετό και έκανε το τεστ στη Βέρροια, οπότε εκεί καταγράφηκε. Επίσης στη Βέρροια βρέθηκαν θετικά και τρία παιδιά Ρομά, που νοσηλεύονται (υγιή) στο νοσοκομείο της πόλης. Άλλα δυο κρούσματα αφορούν σε δυο ηλικιωμένους οι οποίοι ζούσαν μόνοι και δεν έβγαιναν από το σπίτι, οπότε εικάζεται ότι ο ιός τους μεταδόθηκε είτε από "γηροκόμο" είτε από συγγενή. Οι δύο ηλικιωμένοι διακομίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ο ένας διασωληνώθηκε. (Δεν ζούσαν μαζί, το ένα κρουσμα καταγράφηκε σε χτεσινή ημερομηνία, το άλλο περιλαμβάνεται στα σημερινά της Ημαθίας).

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.