4,1 Ρίχτερ κοντά στη Σάμο

-

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ κοντά στη Σάμο σημειώθηκε στις 13:58 το μεσημέρι. Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 17 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Σάμου.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τριακόσιες κατοικίες κρίθηκαν μη κατοικήσιμες στο νησί, μετά τον έλεγχο από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε 490 κτίσματα στο Βαθύ, στο Καρλόβασι, στη Χώρα, στο Κοκκάρι, στο Πυθαγόρειο και αλλού.

Από αυτά, τα 300 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 8. Όσον αφορά τις εκκλησίες και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί 21 από τα 35. Παράλληλα, έχουν γίνει έλεγχοι σε 44 σχολεία, από τα οποία 11 κρίθηκαν ακατάλληλα. Πέντε ακατάλληλα σχολεία είναι στο Βαθύ και στο Άνω Βαθύ και έξι στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.