50 φορείς σε γηροκομείο στις Σέρρες - Δεν χωρούν στα νοσοκομεία!

-

Στους 50 έφτασαν οι ασθενείς με κορονοϊό στο γηροκομείο των Σερρών, την «Κωστοπούλειο Στέγη», με το σύνολο αυτών να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα ή να είναι ασυμπτωματικοί. Από τους ασθενείς μόνον για τους εννέα βρέθηκαν κλίνες και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας.

Οι υπόλοιποι δυστυχώς παραμένουν στο γηροκομείο επειδή δεν έχει άλλες κλίνες κανένα από τα κοντινά νοσοκομεία. Παρότι φορείς είναι 36 ηλικιωμένοι που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, δυστυχώς οι 27 από αυτούς θα μείνουν εκτός νοσοκομείου. Η "επιλογή" έγινε με βάση την βαρύτητα των συμπτωμάτων των γερόντων.

«Οι ασθενείς εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ 27 τρόφιμοι παραμένουν στο γηροκομείο σε διαφορετικό χώρο από τους υγιείς. Εννέα άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Πτολεμαΐδας και άλλων πόλεων, ωστόσο, οι διακομιδές πλέον έχουν σταματήσει, διότι δεν υπάρχουν άλλες κλίνες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ θα μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο, μόνο αν επιβαρυνθεί η υγεία του. Κανένας από τους ασθενείς δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής κάποιο σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε ο διευθυντής της Στέγης.

Κατά τον ίδιο, ειδικές στις λοιμώξεις νοσηλεύτριες από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια βρίσκονται ήδη στο γηροκομείο, προκειμένου να διαμορφωθούν σωστά οι χώροι που θα φιλοξενούν τους ασθενείς τροφίμους. «Κάνουμε κάθε μέρα στο γηροκομείο rapid tests, ενώ αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κάνουν και πάλι μοριακά τεστς. Αυτά γίνονται ανά τρεις ημέρες», είπε. Η «Κωστοπούλειος Στέγη», το γηροκομείο στις Σέρρες, φιλοξενεί 113 ηλικιωμένους, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 53.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.