51 εισαγωγές για κορωνοϊό σε μια μέρα - 221 οι νοσηλευόμενοι αίφνης

-

Μέσα σε μία μόνο μέρα, καταγράφηκαν 51 νέες εισαγωγές, που εκτίναξαν τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωναϊό, από 170 σε 221.

Εξ αυτών, 78 νοσηλεύονται σε ΜΑΦ και ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας), με συμπτώματα από σοβαρά έως πολύ σοβαρά.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται επίσης, καθώς παραμένει σταθερός τις τελευταίες μέρες ως απόλυτο νούμερο, όμως αφ΄ης στιγμής υπέκυψαν στο διάστημα αυτό τέσσερις ασθενείς, σημαίνει ότι διασωληνώθηκαν εν τω μεταξύ άλλοι τέσσερις.

Η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς και των εισαγωγών οδήγησε την κυβέρνηση στην αύξηση των νοσοκομείων αναφοράς, προσθέτοντας ήδη το Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον νοσοκομεία για τη νοσηλεία των επιβεβαιωμένων περιστατικών θα οριστούν τις επόμενες ημέρες σε κάθε υγειονομική περιφέρεια, μια από τις οποίες (Πελοποννήσου) όπως καταγγέλλει ο Περιφερειάρχης δεν έχει ουτε ένα.

«Έχουμε και ευπαθείς ομάδες και εργάτες γης και καταυλισμούς Ρομά, δηλαδή ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοσηλεύονται οι συγγενείς  τους σε πόλη μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Πρέπει να οριστούν νοσοκομεία αναφοράς άμεσα στην Πελοπόννησο», είπε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.