60 τεστ μαθητών τελευταία στιγμή στη Λαμία - Ο στιγματισμός "αυτού που θα μολύνει το παιδί μου"

-

Η συμπεριφορά όχλου είναι πιο κοντά στην ρουτίνα μας από όσο πιστεύουμε, δείχνουν οι συμπεριφορές στις μικρές πόλεις με κρουσματα, όπως γράφει και το lamiareport για κάποιους μαθητές που στοχοποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα, πριν από μία εβδομάδα είχαν βρεθεί θετικοί δύο έφηβοι, ένας 16χρονος μαθητής και μία φίλη του 14 ετών, που είχαν βρεθεί μαζί σε ένα πάρτι στη Λαμία. Επειδή σε δύο μέρες ανοίγουν τα σχολεία, πολλοί γονείς (όπως γράφει η προαναφερόμενη τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα) δημιούργησαν θέμα. Σε αυτό συνέβαλε αρνητικά και το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ δεν έκανε ποτέ έλεγχο μετά το πάρτι και οι περισσότεροι γονείς πήγαν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Ψάχνουν αδιακρίτως

Τώρα όλη η πόλη κάνει τον ντετέκτιβ αναζητώντας υποτίθεται τον ασθενή μηδέν, εκείνον που κόλλησε τον 16χρονο και την 14χρονη και έχει γεμίσει το ΦΒ με εικατολογίες "για τον ασυμπτωματικό μαθητή που τα κόλλησε". Είναι δηλαδή βέβαιοι όλοι ότι υπάρχει ένας ασυμπτωματικός φορέας που κυκλοφορεί ανάμεσα στα παιδιά και ότι είναι σίγουρα μαθητής ή μαθήτρια.

Ο ΕΟΔΥ άφησε για τελευταία στιγμή τα τεστ και θα ελέγξει -αύριο Κυριακή- περίπου 60 μαθητές. Και οι 60 έχουν μπει προληπτικά σε καραντίνα, καθώς και οι οικογένειές τους. Στο πάρτι ήταν μόλις 20 παιδιά, αλλά ο δήμος έκανε την ιχνηλάτηση που οδήγησε σε μεγάλη λίστα 60 ατόμων που ήρθαν άμεσα ή έμμεσα σε επαφή με τον 16χρονο και την 14χρονη. Τα αποτελέσματα δυστυχώς θα γίνουν γνωστά την Δευτέρα, οπότε όλα αυτά τα παιδιά δεν θα πάνε σχολείο.

 

«Η αγωνία είναι μεγάλη μέχρι το βράδυ της Δευτέρας που θα βγουν όλα τα αποτελέσματα, τα οποία θα δώσουν ένα τέλος στις φημολογίες και την παραπληροφόρηση που γίνεται, κυρίως από στόμα σε στόμα, στοχοποιώντας συμπολίτες μας και μάλιστα παιδιά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιός μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπήσει την πόρτα του καθενός από εμάς, γι αυτό ας είμαστε προσεχτικοί και ας μην στιγματίζουμε ανθρώπους που πολλές φορές δεν έχουν και καμιά σχέση με την υπόθεση», γράφει η τοπική ιστοσελίδα.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.