7 έχασαν τη μάχη - 436 νέα κρούσματα - 20.000 ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας

-

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 436 νέα κρούσματα, από τα οποία εγχώρια είναι τα 405 και το σύνολο πλέον των κρουσμάτων στη χώρα φθάνει τα 23.485.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι 7 ασθενείς έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο, ενώ παλεύουν σε ΜΕΘ 86 άτομα σε διασωλήνωση.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, είπε ότι κυκλοφορούν 20.000 ασυμπτωματικοί φορείς ανάμεσά μας και ότι το μοναδικό μας όπλο είναι η μάσκα και η απόσταση.

«Ως συνωστισμός ορίζεται όταν δύο ή περισσότερα άτομα βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων μεταξύ τους. Επίσης σύμφωνα με τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα οι επιστήμονες αναμένουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 ασυμπτωματικοί ασθενείς και γι' αυτό είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας», είπε. Το 20.000 προκύπτει όπως εξηγεί, από τα 4.000-5.000  ενεργά κρουσματα από τα οποία τεκμαίρεται ότι οι ασυμπτωματικοί ή όσοι έχουν πολύ ήπια συμπτώματα είναι τετραπλάσιοι ή πενταπλάσιοι.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.