Παιδιά και εργαζόμενοι ειδικού κέντρου νηπίων στην Καλλιθέα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Μαζί με τις επαφές τους που εξετάστηκαν από τον ΕΟΔΥ μέχρι στιγμής  έχουν καταγραφεί μέσα σε μόλις δύο ημέρες 70 κρούσματα.

Από αυτά τα κρούσματα τα 30 είναι παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα και οι 8 είναι εργαζόμενοι σε αυτό, ενώ δύο είναι παιδιά ειδικού σχολείου που διαμένουν όμως στο ίδρυμα. Οι υπόλοιποι 30 είναι επαφές των παιδιών και των εργαζομένων, και καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά του κέντρου πήγαιναν σε δημοτικά σχολεία της Καλλιθέας, εξετάζεται ποιο είναι το μέγεθος του προβλήματος και στα σχολεία αυτά.

Το ξέσπασμα του ιού εντοπίσθηκε πριν από δύο μέρες όταν βρέθηκαν φορείς μια εργαζόμενη και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Οταν έγιναν rapid test βρέθηκαν πάνω από 38 κρούσματα στο ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά από οικογένειες με προβλήματα.  Εν συνεχεία έγιναν τεστ στις επαφές παιδιών και εργαζομένων και διαπιστώθηκε ότι ο ιός μεταδόθηκε και σε οικογένειες επαφών. Αύριο θα γίνει νέος κύκλος τεστ.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.