896 διασώσεις έκανε η Πυροσβεστική, οι 727 στη Θεσσαλία

-

Πρωτοφανής καταστροφή από την κακοκαιρία "Ιανός" στην Καρδίτσα και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας του υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών) είπε ότι 5.000 σπίτια πλημμύρισαν μόνον στην πόλη της Καρδίτσας ενώ σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί και 15 χωριά της γύρω περιοχής. Παράλληλα, ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση ενώ έχουν κοπεί και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Εν τω μεταξύ σε 896 απεγκλωβισμούς–διασώσεις προχώρησε τα τελευταία 24ωρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Θεσσαλία, που οι πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής δύο νεκρούς, πραγματοποιήθηκαν 727 διασώσεις, καθώς η πρόγνωση μέχρι τελευταία στιγμή δυστυχώς για τα ακραία φαινόμενα "έδειχνε" κυρίως νοτιότερες περιοχές και οι κάτοικοι στην Καρδίτσα βρέθηκαν απροετοίμαστοι...

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.