Στην Άγκυρα τους 2 οι Τούρκοι... παράθυρο απελευθέρωσης;

-

Τη μεταφορά στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, πιστεύεται πως θα εισηγηθεί το τουρκικό Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και αναμένεται να γίνει δεκτή.

Μια τέτοια εξελίξη, εφόσον πραγματοποιηθεί, δίνει επιχείρημα στους συνηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενόψει και του νέου αιτήματος για να αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί, καθώς θα επικαλεστούν μόνιμη διαμονή τους στην Τουρκία. Το τούρκικο δικαστήριο είχε απορρίψει την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών επικαλούμενο ως επιχείρημα και ότι δεν έχουν γνωστή διαμονή στη Τουρκία.

Οι συνήγοροι ζητούσαν από τις τουρκικές αρχές οι δύο να αφεθούν ελεύθεροι και να οριστεί τόπος διαμονής του το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.