Αγωνιούν οι Γάλλοι για τα κρούσματα που θα "βγουν" μετά τις διακοπές τους

-

«Η Γαλλία θα πρέπει να παραμένει σε επαγρύπνηση καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, γεγονός που συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η Γαλλία είναι παραδοσιακά μια χώρα που "παραλύει" κάθε Αύγουστο επειδή είναι ο μήνας των διακοπών για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Καθώς η μαζική επιστροφή στα αστικά άρχισε πριν από πέντε μέρες, αναμένεται ακόμα πιο μεγάλη έξαρση.

Ήδη η κατάσταση από τα μέσα Αυγούστου παρουσίασε μεγάλη επιδείνωση, καθώς τα ημερήσια κρουσματα έφθασαν από 1.000 που ήταν, αίφνης τα 5.000 και σήμερα ανακοινώθηκαν 9.000 νέα κρούσματα.

Ο Βεράν ωστόσο απέκλεισε την ανάγκη να επιβληθεί νέο εθνικό lockdown δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι η Γαλλία έχει άλλα μέσα να καταπολεμήσει τον ιό, ανάμεσά τους και τα τεστ.

"Δεν μπορώ να φανταστώ ένα γενικευμένο lockdown. Το lockdown ήταν το καπάκι σε μια κατσαρόλα που ξεχείλιζε", σχολίασε.

Οι υγειονομικές αρχές σήμερα ανέφεραν 8.975 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των νεκρών από covid-19 στη Γαλλία ήταν 30.686. Καθημερινά καταγράφονταν τους τελευταίους μήνες 20-30 θάνατοι, αλλά χτες έφθασαν τους 71.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.