Αίγυπτος: 126 μαχητές του ISIS νεκροί σε επιχειρήσεις στο Σινά (βίντεο)

-

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου ανακοίνωσαν ότι 126 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν σε 22 επιδρομές και 12 επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από τον στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις στο Κεντρικό και Βόρειο Σινά.

Επίσης, τέσσερις αξιωματικοί, τρεις αξιωματικοί και οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, σημείωσε η ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των θανάτων. Το σύνολο είναι 15.

Επίσης, η Πολεμική Αεροπορία κατάφερε να καταστρέψει 228 κρησφύγετα που ανήκαν σε τρομοκράτες και 116 τετράτροχα οχήματα, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Εκτός από τα 228 «κρησφύγετα που χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικά στοιχεία» που είχαν καταστραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες άλλα 266 «εγκληματικά στοιχεία» συνελήφθησαν.

Η ανακοίνωση ήρθε δύο ημέρες αφότου 10 μέλη του στρατού, συμπεριλαμβανομένων δύο αξιωματικών, «είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν» σε τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Bir El Abd, Βόρειο Σινά, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο Tamer Al-Refae.

Σε δήλωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι μπόρεσαν και κατέλαβαν αριθμό όπλων και εκρηκτικών ζωνών, τα οποία έφεραν οι τρομοκράτες.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε αργότερα ότι 18 ύποπτοι μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχη κοντά στο Μπιρ αλ-Αμπντ.

«Η εθνική ασφάλεια έλαβε πληροφορίες σχετικά με τρομοκρατικά στοιχεία που κρύβονταν σε ένα σπίτι στο Μπιρ αλ-Αμπεντ, όπου σχεδίαζαν να ξεκινήσουν εχθρικές επιχειρήσεις», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

«Το κρησφύγετό τους στοχεύτηκε και ακολούθησε μάχη, η οποία οδήγησε στο θάνατο 18 [μαχητών]».

Οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν 13 αυτόματα όπλα, δύο εκρηκτικές ζώνες και τρεις άλλες εκρηκτικές συσκευές στην κατοχή τους, ανέφερε το υπουργείο.

Ο στρατός κάταφερε επίσης να βρει και να πυροδοτήσει 630 εκρηκτικές συσκευές που είχαν τοποθετηθεί για να στοχεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις. Ανακαλύφθηκαν και καταστράφηκαν επίσης τα ανοίγματα οκτώ σηράγγων.

Ο στρατός δημοσιεύει ενημερώσεις για τις επιχειρήσεις του στο Σινά κάθε λίγους μήνες, χωρίς να δίνει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Τον Φεβρουάριο του 2018, οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν μια πανεθνική επιχείρηση ενάντια σε ένοπλες ομάδες, με επίκεντρο το Βόρειο Σινά.

Περισσότεροι από 925 ύποπτοι ένοπλοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στην περιοχή μαζί με δεκάδες προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει τρομοκρατία και εξτρεμιστικές ιδεολογίες τα τελευταία χρόνια από την εκδίωξη του πρώην προέδρου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι. Αρκετές επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο Σινά εναντίον τρομοκρατών, καθώς πολλοί Αιγύπτιοι αξιωματικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.