Αίγυπτος: Νεκροί 16 τζιχαντιστές στο Σινά

-

Δεκαέξι φερόμενοι ως τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην Αλ-Αρίς, στη χερσόνησο του Σινά (βορειοανατολικά), όπου εδώ και έναν χρόνο διεξάγεται μια τεράστια επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Η αιγυπτιακή αστυνομία ανακάλυψε δύο τρομοκρατικούς πυρήνες που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε κτίρια και ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις και εναντίον σημαντικών προσωπικοτήτων της πόλης Αλ-Αρίς, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να διευκρινίζει πότε πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας μετέβησαν στα σημεία όπου ανακαλύφθηκαν οι δύο τρομοκρατικοί πυρήνες, όπου ανταπέδωσαν σε «πυκνά πυρά», σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Δέκα από αυτούς σκοτώθηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στη συνοικία αλ-Ομπαϊντάτ και άλλοι έξι σε ένα υπό κατασκευή σπίτι στη συνοικία Αμπού Έιτα", αναφέρθηκε.

Μετά την εκδίωξη του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εξτρεμιστικών ομάδων που έχουν θέσει επίσης στο στόχαστρο την χριστιανορθόδοξη κοπτική κοινότητα.

Οι επιθέσεις πλήττουν κυρίως τη χερσόνησο του Σινά (βορειοανατολικά). Στις 16 Φεβρουαρίου, 15 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε επίθεση σε σημείο ελέγχου στο Σινά, ενώ επτά τζιχαντιστές «εξαλείφθηκαν». Η επιχείρηση «Σινά 2018» ξεκίνησε έναν χρόνο μετά την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 300 θανάτους σε ένα τέμενος στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου.

Η επιχείρηση προβλεπόταν να διαρκέσει τρεις μήνες, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε δώσει ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι στις δυνάμεις ασφαλείας. Συνολικά, περισσότεροι από 30 στρατιώτες και τουλάχιστον 550 φερόμενοι ως τζιχαντιστές σκοτώθηκαν αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον στρατό. Κανένα στοιχείο δεν είναι διαθέσιμο από ανεξάρτητη πηγή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.