Αίγυπτος: Σφοδρές μάχες, νεκροί 59 τζιχαντιστές

-
Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ιορδανία – 8 θάνατοι από κορονοϊό στην Αίγυπτο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου ανακοίνωσαν ότι 59 τζιχαντιστές και επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε πρόσφατες επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Πρόσφατες επιχειρήσεις οδήγησαν στην «εξάλειψη 44 τακφιριστών» (σουνιτών εξτρεμιστών), ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις. Άλλοι 15 «τακφιριστές» σκοτώθηκαν σε μια «προληπτική» επιδρομή της αστυνομίας, σύμφωνα με τον στρατό, που δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για το πού ή το πότε ακριβώς διεξήχθησαν οι επιχειρήσεις αυτές.

«Ένας αξιωματικός και έξι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και της εκκαθάρισης των εστιών των τρομοκρατών», ανέφερε ακόμη το επιτελείο. Οι αιγυπτιακές αρχές εξαπέλυσαν τον Φεβρουάριο του 2018 μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας που βαπτίστηκε «Σινά 2018», με σκοπό να "ξεριζώσουν" το ΙΚ από τη χερσόνησο.

Συνολικά, πάνω από 550 φερόμενοι ως τζιχαντιστές και περίπου σαράντα στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.